De raad doet het in tweeën, met een Politiek Plein

WEESP - De discussie over de Laurentiuskerk is zo complex dat de gemeenteraad de behandeling voor het aanpassen van het bestemmingsplan over twee maanden gaat spreiden. Dit om iedereen mee te laten praten.

Een behandeling in de gemeenteraad gaat altijd via een raadscommissie: een commissie waarin alle politieke partijen zitten. Die bespreken de maandelijkse onderwerpen van de gemeenteraad voor. Zo wordt al duidelijk hoe de politieke partijen denken en of het raadsstuk aangepast moet worden.

Het aanpassen van het bestemmingsplan is voer voor de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer die volgende week dinsdagavond om 20.00 uur voor het eerst naar de plannen gaat kijken. Vervolgens wordt het dossier niet doorgestuurd naar de gemeenteraad, maar vastgehouden. Dan wordt er voor Weespers en andere belanghebbenden halverwege juni een Politiek Plein gehouden: een openbare discussieavond in het stadhuis waarvoor alle Weespers worden uitgenodigd. Ook daar zijn afgevaardigden van de politieke partijen bij om te luisteren naar de meningen. Het Politiek Plein is een nieuw instrument en werd twee maanden geleden voor het eerst ingezet rondom de discussie over het Gemeentemuseum: een groot succes, want veel Weespers kwamen meepraten.

Dan komt het stuk een maand later weer in de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer. Die bespreekt het dan nog een keer en zal het plan doorsturen naar de gemeenteraad die er, volgens planning, op 1 juli een knoop over doorhakt.

Wie de discussie wil volgen, moet de volgende data in de agenda noteren:

- Dinsdagavond 19 mei: eerste discussie raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer. Op het stadhuis om 20.00 uur.
- Woensdag 17 juni: Politiek Plein. Op het stadhuis om 20.00 uur.
- Dinsdag 23 juni: tweede discussie raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer. Op het stadhuis om 20.00 uur.
- Woensdag 1 juli: behandeling aanpassing bestemmingsplan in de gemeenteraad.