Woningen op plek kerk:
het plan Laurentiushof

WEESP - Het bouwplan dat ontwikkeld wordt voor de plek van de Laurentiuskerk luistert naar de naam Laurentiushof.

Uit de eerste schetsen, die vorige week in het WeesperNieuws stonden, blijkt dat een groot deel van het kerkgebouw gesloopt gaat worden om plaats te maken voor een appartementengebouw van vier lagen. Aan de voorkant blijven de eerste twee traveeën, de toren en de pastorie staan. Dit om het aangezicht van de Kom niet te veel aan te tasten. In de tuin achter de kerk komen huizen aan de kant van de Kerklaan en aan de kant van het Binnenhof.

De tuin blijft voor een deel onbebouwd en wordt semi-openbaar. Straks moet het mogelijk worden om door de tuin heen over te steken van het Binnenhof naar de Kerklaan.

Het plan is ontwikkeld door ontwikkelaar C.T.J Van Vliet in samenwerking met aannemerbedrijf Van Wijnen. De afgelopen maanden zijn er al bijeenkomsten gehouden waar toekomstige kopers hun wensen op tafel konden leggen. De kopers, opvallend veel vijftigplussers, zien het liefst appartementen.

Wie meer over het plan wil weten en de denkrichting waarin ontwikkeld wordt, kan terecht op de website Laurentiushofweesp.nl.