De City trakteert: Mannen van Naam.
De City trakteert: Mannen van Naam. Foto: Jaap Reedijk

woensdag 13 mei

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 13 mei een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Meezingavond

Er is woensdag 13 mei een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Een accordeonist zorgt voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

vrijdag 15 mei

Wijkborrel

Wijkoverleg Hogeweij houdt vrijdag 15 mei van 15.30 uur tot 17.30 uur een Happy Hour in het grand café van de Hogeweyk. Alle bewoners van de wijk zijn welkom voor een drankje en een praatje.

Mannen van Naam

De City trakteert! Weespers mogen gratis naar de laatste voorstelling van het seizoen: Mannen van Naam. Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven stonden alle drie aan de basis van de bekende band Pater Moeskroen. Drie mannen die hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend hebben. Op 15 mei in de City of Wesopa, aanvang 20.30 uur. Entree gratis, reserveren is gewenst: info@wesopa.nl.

zaterdag 16 mei

Viswedstrijd

Zaterdag 16 mei kunnen kinderen samen met een volwassene als koppel een wedstrijd vissen met de Algemene Weesper Hengelaarsbond. Verzamelen: 13.30 uur, Slijkstraatbrug. Er wordt gevist in de Oudegracht. Voor voer/maden zorgt de AWHB, een hengel is te leen. Meedoen is gratis, aanmelden: jeugd@awhb.nl.

maandag 18 mei

F*ck die Onzekerheid

Vreneli Stadelmaier uit Weesp houdt op maandag 18 mei een inspirerende presentatie van haar boek 'F*ck die Onzekerheid', de bestseller over vrouwelijk zelfvertrouwen. In het voorprogramma 'Dress to impress' over personal branding, styling en presentatie door Renée van den Berg. Theater City of Wesopa, Herengracht 23, 19.30 uur. Kaarten 15 euro.

maandag 18 mei

Seniorweb

Seniorweb houdt maandag 18 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur in De Bibliotheek aan de Oudegracht de laatste inloopochtend van dit seizoen. Voor informatie over computercursussen en hulp en ondersteuning op het gebied van computers, tablets en smartphones. In de nazomer worden de inloopochtenden weer opgestart.

dinsdag 19 mei

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdagmiddag in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan een breicafé. Van 13.00 tot 16.30 uur.

Inloopochtend Versa

Versa Welzijn houdt iedere dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur een inloopochtend in de aula van de Papelaan 99. Tijdens deze ochtenden kunnen Weespers vragen stellen aan de sociaal werker, kennismaken en koffiedrinken met buurtgenoten en informatie uitwisselen.

woensdag 20 mei

Comedy Night

Leerlingen van de cabaret- en comedyworkshop van Zone 1380 spelen woensdag 20 mei in Theaterpand Weesp hun eigen materiaal. Voor sommige de eerste stappen op het podium, voor andere een try-outmoment van materiaal waar ze verder mee gaan. Aanvang: 20.30 uur, entree € 5,-. Reserveren via zone1380.nl.

Vrouwen van Weesp

De Stichting Vrouwen van Weesp duikt de geschiedenis van Weesp in. Luc Cornelissen van de Historische Kring Weesp verzorgt een rondleiding door het oude centrum.

Mamacafé: Boekstart

In De Bibliotheek wordt woensdag 20 mei een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Ennegram-lezing

Wie ben je echt? Dat is het thema van de Enneagram-lezing die Willem Jan van de Wetering en Ans Roes woensdag 20 mei geven in Bibliotheek Weesp. We gebruiken maar een klein deel van ons potentieel. Het Enneagram is een psychologisch model dat inzicht geeft in gedrag, laat zien hoe je tot verandering kunt komen en je laat ontdekken wat je verborgen talenten zijn. Zaal open vanaf 19.30 uur, entree € 7,50

donderdag 21 mei

Jane Austen

De Bibliotheek aan de Oudegracht houdt donderdag 21 mei een themaochtend voor ouderen. Deze bijeenkomst staat in het teken van schrijfster Jane Austen en 'Pride and Prejudice'. Er worden filmfragmenten vertoond. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur.

Avond voor zzp'ers

Bibliotheek Weesp houdt donderdag 21 mei weer een avond voor zzp'ers. Jeroen Brouwer, starterscoördinator bij de Rabobank, verzorgt een presentatie over visie, focus en inzicht. Diverse methodieken komen aan bod. Inloop en koffie vanaf 19.30 uur. Entree voor leden van de bibliotheek € 3,- / niet-leden betalen € 7,50.

Bingo Aetsveld

Bingo Aetsveld organiseert een gezellige bingo op donderdag 21 mei. Aanvang om 20.00 uur in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kunt u bellen met 0294-410 362.

Film: 'Torn'

In de City draait donderdag 21 mei de film 'Torn'. Twee families worden tot elkaar veroordeeld als hun zonen omkomen bij een bomaanslag. Eén autochtoon Amerikaanse jongen en één van Pakistaanse afkomst. Een bom en een Pakistaan, dan is één en één snel twee. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 22 mei

Bandjesfestival

Aanstormend talent in Theaterpand Weesp. Vrijdag 22 mei staan er jonge beginnende bands op het podium die inspirerende, mooie, maar vooral leuke rockmuziek spelen. Na afloop draait er een dj. Reserveren gaat bij dit evenement alleen via de mail: patrick@zone1380.nl. Kaarten kunnen alleen contant aan de zaal worden betaald: 5,- per ticket. Aanvang: 20.30 uur.

vrijdag 22 mei t/m 25 mei

Weespers aan de Wand

Gedurende het pinksterweekend van vrijdag 22 mei tot en met maandag 25 mei 2015 wordt de 18e editie van kunstmanifestatie Weespers aan de Wand gehouden. Deze expositie heeft de Van Houtenkerk en de Weesper synagoge als hoofdlocaties. Langs de Nieuwstad is werk van schoolkinderen te zien, er liggen kunstobjecten in de Oude Gracht en er hangt kunst in de winkeletalages. De inzendingen voor Weesperfotomobiel hangen in De Bibliotheek en de Van Houtenkerk. Nieuw dit jaar is een expositie in het stadhuis waar scholieren van het Vechtstede College werken met het thema 'Van Gogh' exposeren. De officiële opening is vrijdag 22 mei om 16.15 uur in de Van Houtenkerk.

zaterdag 23 mei

Gooi Got Talent

De finalisten van Gooi Got Talent strijden in een livefinale om de eerste plaats. Locatie: Theaterpand Weesp, 20.30 uur. Entree: € 10,-. Plaatsen reserveren via zone1380.nl.

Speurtocht Argus

Korfbalvereniging Argus houdt zaterdag 23 mei een speurtocht door Weesp. Alle kinderen uit Weesp mogen meedoen. De start is om 11.00 uur bij de kantine van Argus aan de Papelaan 126. Het groepje dat het snelst het eindpunt heeft gevonden en het juiste antwoord weet, wint een mooie prijs. Aanmelden: activiteiten@wkvargus.nl. Deelname is gratis.

zondag 24 mei

Voor (on)gelovigen

Cabaretier Sara Kroos, predikant Tom Mikkers en tekstschrijver Coot van Doesburgh houden een dienst die voor iedereen toegankelijk is. Gelovig, ongelovig en alles daar tussenin. Met verhalen, zo nu en dan een lach, liedjes en kleine en grote vragen uit de hoge hoed. Entree € 8,50 / Reserveren via www.zone1380.nl.

dinsdag 26 mei

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt dinsdag 26 mei een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Met Pinksteren: Weespers aan de Wand.