Mareille Jansen in haar nieuwe zaak.
Mareille Jansen in haar nieuwe zaak. Foto: Christian Pfeiffer

FlitZenzo rekent definitief af met ongewenste haren

WEESP - IPL heet de methode waarmee de Weespse Mareille Jansen de strijd aangaat met ongewenste beharing. De IPL-deskundige opende afgelopen vrijdag haar salon FlitZenzo aan de Middenstraat.

door Ruth van Kessel

IPL staat voor Intense Pulse Light en volgens Mareille Jansen zorgen lichtflitsen ervoor dat de haar in het haarzakje een zachte dood sterft. Ook voor rimpels, vlekjes en couperose zou de methode een uitkomst zijn. Jansen: "Ik heb de praktijk in maart overgenomen


van Paulette Heaton, de vrouw van mijn vader. Samen verhuisden zij naar het buitenland en dat was voor mij aanleiding om deze stap te zetten en mij te specialiseren in IPL. Aan het einde van dit jaar heb ik ook de opleiding tot schoonheidsspecialiste afgerond. Mijn doel is uiteindelijk om naast cosmetische behandelingen ook mensen met ernstige huid- en haarproblematiek vanuit de zorgverzekering te kunnen behandelen."

Voetsporen
Haar eigen salon FlitZenzo betekent een nieuw begin voor Jansen. Een start van een nieuwe carrière met een emotionele lading, zo vertelt zij, terwijl ze een artikel toont uit de krant van november 1988: "Mijn moeder vierde toen haar 10-jarig jubileum als schoonheidsspecialiste in Weesp. Zij was toen 37 jaar, dezelfde leeftijd als ik nu heb. Begin mei was het zestien jaar geleden dat ze overleed; ik denk dat ze het geweldig zou vinden dat ik nu in haar voetsporen treed." FlitZenzo behandelt zowel dames en heren. Voordat de behandeling start krijgen cliënten een uitgebreide intake en instructies om de behandeling optimaal te laten slagen.