Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Bakker Cor Mühl

Opgegroeid in de bakkerij was het voor hem niet zo'n heel moeilijke keuze. Even was er twijfel, maar Cor Mühl (34) is nu gewoon de volgende generatie warme bakker aan de Nieuwstad. Al heeft hij uiteindelijk het sloeproeien ervoor moeten laten.

Want roeien eindigt wel eens met een drankje in de kroeg en samen met zijn andere hobby, waterpoloën, was dat op een gegeven moment niet meer te doen. Niet als je als bakker vroeg in de ochtend begint. Er moesten keuzes worden gemaakt.

Zijn hart lag eerst bij het banketbakkerswerk. Opmerkelijk, want hij hield als kind helemaal niet van slagroom. Maar toen enkele jaren geleden de opmars van het desembrood begon, veroverde dat ook zijn hart. Dat brood komt niet uit de machine, maar wordt elke ochtend met de hand gevormd. En dan afgebakken op een stenen plaat in de oven. Het echte bakkerswerk. Al blijft Cor de meeste dagen in de week het banket doen.

Trouwens, slagroom is toch een beetje uit, zo zegt hij zelf. Kleine vruchtentaartjes en merengues zijn in. Daar is hij zelf ook gek op. En elke dag gaat er standaard een baguette mee naar huis, want die zijn zo lekker. Gebakken volgens echt Frans recept.