Foto:

Fotowedstrijd 'Jij en de Ander' levert deze twee winnaars op

WEESP - Dit zijn ze dan: de twee winnaars van de wedstrijd Weesper Fotomobiel. Het thema was dit jaar 'Jij en de Ander'.

Een enorme beer met een man op station Weesp. Het is een beeld dat meteen een hoop vragen oproept. Wie is de man? Voor wie is de beer?

De andere winnaar is er ook een om lang naar te kijken. We zien een jongen die aan het gamen is. Maar niet alleen: de kat kijkt mee. Hoogst interessant zo'n bal.

Het is de tweede keer dat Weesperfotomobiel is gehouden. Met deze fotowedstrijd wilde Weespers aan de Wand de jongeren in Weesp bereiken. Dat is dus gelukt. Zaterdag wordt bekendgemaakt welke van de twee foto's op deze pagina de hoofdprijs wint. De prijsuitreiking is tussen 11.00 en 12.00 uur in De Bibliotheek.

In De Bibliotheek aan de Oudegracht zijn alle inzendingen te zien. De winnaars zijn te zien op de grote expositie van Weespers aan de Wand in de Van Houtenkerk. De fotografen, allen tussen de 12 en 18 jaar, hebben de foto's gemaakt met hun mobiele telefoon. Bewerken mocht, maar alleen met een smartphone-app. De wedstrijdleiding had nog een zware dobber aan de beoordeling. In de jury zaten Paul Roholl namens Weespers aan de Wand, Nel Verweij namens De Bibliotheek en kunstenaar en fotograaf Eric Hage.

Alle inzendingen blijven een jaar lang te zien op www.weesperfotomobiel.nl.