Eerst voedingsadvies en dan een uurtje sporten.
Eerst voedingsadvies en dan een uurtje sporten. Foto: Juul van Ginneken

'De deelnemers zijn samen 42 kilo afgevallen'

WEESP - De eerste groep van de nieuwe cursus 'Gezond Eten en Bewegen' gaat een stuk slanker en fitter de zomer in. "De twaalf deelnemers hebben samen 12% lichaamsvet verloren, zijn 42 kilo afgevallen en 53 centimeter middelomtrek slanker", zo meldt Juul van Ginneken van Kersvers Voedingsadvies trots.

door Marieke van Veen

De gewichtsconsulent is met haar bureau een samenwerking aangegaan met FysioTrainingscentrum Weesp. Het resultaat is een cursus die voeding en bewegen combineert: "Dat maakt deze cursus zo bijzonder, omdat andere cursussen vaak slechts een van beide disciplines verzorgen."

Tien weken lang hebben de deelnemers elke week een uur voedingsadvies gekregen van Van Ginneken. Aan bod kwamen onder meer: Hoe maak je een snelle gezonde maaltijd en wat is gezond, wat niet en waarom? Aansluitend volgde een uur fitnesstraining door een van de fysiotherapeuten van FysioTrainingscentrum Weesp. Eerdergenoemde cijfers liegen er niet om, maar ook aan andere dingen is te merken dat de cursus de deelnemers goed heeft gedaan. Van Ginneken: "Ze hebben meer energie en zien er gezonder uit. Sommige kwalen zijn in deze twee maanden al verdwenen. Het kost de cursisten weinig moeite om gemotiveerd te blijven, omdat het eten lekkerder is en goed verzadigt." Na de zomervakantie is er een terugkomdag, zodat de deelnemers kunnen bijpraten over hun leefstijlverandering.

In het najaar starten nieuwe groepen. Vrijdag 29 mei houdt Kersvers Voedingsadvies ook een gratis inloopspreekuur bij Fysio Aetsveld van 13.30 tot 14.30 uur.