The Victory rond het jaar 2000. Op de foto zien we onder anderen de ras-Victorianen George Ypma en Chris Blüm, beiden overleden.
The Victory rond het jaar 2000. Op de foto zien we onder anderen de ras-Victorianen George Ypma en Chris Blüm, beiden overleden. Foto: The Victory (archief)

The Victory: een hechte club

WEESP - Als je als Weesper aan tafeltennis denkt, denk je aan The Victory. De club aan de 's-Gravelandseweg waar je op de kop af al 70 jaar terecht kunt voor de sport zelf, maar waar vooral ook naast het veld de goede sfeer van groot belang is.

De leden kennen elkaar goed, allemaal. "We hebben een hele hechte club. De sport staat centraal, maar het drankje na afloop ook", vertellen de trouwe leden.

door Sjoerd Stoop

Als je een van de meest trouwe leden en oud-bestuurder Weesper Wim Boom vraagt te vertellen over de club gaat het ene na het andere verhaal over tafel. De Weesper heeft ondertussen al ongeveer 35 The Victory-jaren achter de rug. "Als je voor het eerst langskomt, voelt het als meteen als een warm bad", vertelt de Weesper op Radio Weesp. "Vanaf de eerste dag kon je merken dat het een hele leuke club was. Mensen met hart voor de zaak. We kwamen meerdere keren per week samen om te oefenen, soms wel elke dag. Na afloop praatten we met elkaar en dronken we een drankje. Vroeger hadden we een zaaltje aan de Pastoor Jansenstraat. We kenden de sleutelbeheerder, waardoor we er met een beetje geluk elke dag terecht konden. Nu hebben we een veel groter complex aan de 's-Gravelandseweg, en meer leden. Er veranderde de afgelopen jaren veel, maar veel bleef ook hetzelfde."

Kracht van de club
Weesper Jeroen Borst heeft ook alweer heel wat The Victory-jaren achter de rug. Borst, nu een van de bestuurders van de vereniging, beaamt het verhaal van Boom. "We hebben gewoon een hele hechte leuke club", aldus de Weesper. "Hoe je dat merkt? Kom maar eens een avondje langs als we spelen. Na het sporten zelf kunnen we nog uren samen aan de bar hangen. Maar je merkt het ook als er wat moet gebeuren. Enkele jaren geleden hebben we groot onderhoud gepleegd aan het clubgebouw. Veel leden komen dan een handje helpen. Samen maken we The Victory."

De toekomst
Borst werkt samen met de rest van het bestuur hard aan de toekomst van de Weesper tafeltennisvereniging. "Want er staat enorm veel op stapel. We werken er hard aan om The Victory nóg beter op de kaart te zetten, niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de oudere leden. Daarnaast wordt er nu vooral gesproken over ons complex. Over enkele jaren gaan we verkassen naar het net opgeleverde clubgebouw van handbalvereniging We Have, een paar meter verderop. Een goede kans voor ons om aan onze toekomst te werken. Als alles loopt zoals het moet lopen hebben we straks een clubgebouw waar we weer jaren mee voort kunnen. We hebben straks een grotere en bovenal hogere hal, waar we meerdere tafels kunnen neerzetten. Geheel volgens de laatste normen van de bond. Als dat straks allemaal rond komt, kunnen wij zelf ook weer stappen zetten. We hebben dan alles om op een hoger niveau te gaan spelen, om maar wat te noemen. We moeten er nog hard aan werken en nog even op wachten, maar dan hebben we ook wat."

Eerst feest
Voor het allemaal zover is, staat er eerst een groot feest op het programma. Dat The Victory 70 jaar bestaat wordt het hele jaar door gevierd. "Voor leden, ex-leden en andere belangstellenden hebben we over twee weken een grote feestdag op het programma staan", vertellen Berry Kruger en Rutger Jakobi, spelers van het eerste team. "We hopen dat velen komen proosten op de toekomst van de club. Naast de feestdag hopen we nog op de terugkeer van de 24-uursmarathon en komt ook het Open Weesper Kampioenschap er weer aan. Stuk voor stuk leuke evenementen. Weesp zal nog veel van The Victory horen."