'De Blinden' is vrijdag, zaterdag en zondag te zien in de City.
'De Blinden' is vrijdag, zaterdag en zondag te zien in de City. Foto: Mascha Hendriks

donderdag 28 mei

Bingo

Buurtvereniging De Achtergracht houdt donderdag 28 mei de laatste bingo voor de zomerstop. Locatie OAZ-gebouw, Fijnvandraatlaan 2. Aanvang 14.00 uur. Zaal open om 13.30 uur.

vrijdag 29 mei

Gratis voedingsadvies

Kersvers Voedingsadvies houdt gedurende de maand mei gratis inloopspreekuur op beide praktijklocaties. Belangstellenden zijn van harte welkom met korte vragen over voeding en/of het laten meten van vetpercentages. Het gratis consult duurt maximaal 15 minuten. Maandag van 19.00 tot 19.30 uur bij One Fitness Weesp aan de Hogeweyselaan, vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur bij Fysio Aetsveld naast de sporthal.

Esther Groenenberg

"Esther Groenenberg is een van de weinige songwriters die niet in de valkuil stapt van zinloze metaforen en vergelijkingen. De liedjes blijven aangenaam hangen", schreef Music Maker. Groenenberg zingt liever over lichtpuntjes dan over donkere tunnels en brengt met 'Zacht' een persoonlijk, fris, relativerend, vrolijk en soms ontroerend programma. Datum: vrijdag 29 mei in Theaterpand Weesp, aanvang: 20.30 uur. Entree: € 15,-. Reserveren via zone1380.nl.

vrijdag 29 t/m zondag 31 mei

'De Blinden'

Na de succesvolle voorstelling 'Een soort Hades' regisseert Jori Hermsen dit jaar 'De Blinden' van Maurice Maeterlinck, tot nu toe de enige Belgische winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur. Speciaal voor Theatergroep Paleis Wesopa maakte Hermsen een muzikale en actuele bewerking en enscenering van het stuk. 'De Blinden' is een muzikale en bijna spirituele zoektocht naar het bestaan of niet bestaan van de mens. Naast de 14 spelers van Paleis Wesopa heeft regisseur Jori Hermsen vijf professionals gevraagd mee te werken aan dit bijzondere project. Geïnspireerd op acht gedichten van Maurice Maeterlinck heeft componist Jorrit van den Ham een spannende muziekcompositie gemaakt. Deze wordt gezongen door vier actrices van Paleis Wesopa, muzikaal omlijst door celliste Michelle Courtens. Speeldata: première vrijdag 29 mei 20.30 uur, zaterdag 30 mei 14.30 uur, zaterdag 30 mei 20.30 uur en zondag 31 mei 14.30 uur. Locatie: City of Wesopa. Kaarten à € 11,- per stuk zijn te koop via www.wesopa.nl en in De Bibliotheek. Voorafgaand aan iedere voorstelling verzorgt regisseur Jori Hermsen een voorbeschouwing waarbij hij ingaat op de schrijver Maurice Maeterlinck, het stuk zelf en de bijbehorende symboliek. De voorbeschouwing begint één uur voor elke voorstelling, de entree hiervoor bedraagt 1 euro per persoon.

zaterdag 30 mei

Watersportfestival

Op zaterdag 30 mei 2015 wordt in het centrum van Weesp, in en rondom de Kom, de 25e editie van het Weesper Watersport Festival gehouden. Bezoekers kunnen deze dag alle aspecten van de watersport ontdekken, ervaren en vooral beleven. Met een vloot en roadshow van de Koninklijke Marine, demonstraties, een viswedstrijd voor de jeugd, nautische ambachten, shantykoren, een braderie en watersportactiviteiten. Van 10.00 tot 18.00 uur.

zaterdag 30 mei

Kangoeroe Klup

Korfbalvereniging Argus houdt zaterdag 30 mei, zaterdag 6 juni en zaterdag 13 juni een Kangoeroe Klup. Kinderen van 2 tot en met 6 jaar kunnen lekker komen spelen en sporten met leeftijdsgenootjes. Het gaat om spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en meer. Van 10.00 tot 11.00 uur bij Argus aan de Papelaan.

Grote kerk open

De Grote Kerk aan de Nieuwstraat is ook deze zomer elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend. Tevens worden er op bescheiden schaal tweedehands boeken verkocht.
zondag 31 mei

Revancherit

Autosportvereniging De Vechtstreek houdt zondag 31 mei de Revancherit, een routebeschrijvingsrit + kaartleesrit voor auto's. Deze rit is een verkleinde Nacht van Weesp, maar dan bij dag. De start en finish zijn bij Koninklijke Harmonie De Adelaar, Papelaan 126a. Meedoen kan in verschillende klassen. Inschrijven is mogelijk vanaf 11.00 uur, de start is vanaf 11.31 uur. Het deelnamegeld bedraagt € 10,- per equipe.

Fietstocht

Zondag 31 mei houdt Toerfietsclub Weesp samen met RTC Olympia Amsterdam en UWTC Uithoorn de Triangel Toertocht, een verrassende fietstocht met afstanden van 100 en 60 km langs water, veen, riviertjes en meertjes in de groene ring van Amsterdam. De routes zijn uitgezet met pijlen en zijn daarnaast ook beschikbaar op papier. GPS-tracks kunnen worden gedownload via de website van TFC Weesp. De start is tussen 9.00 en 10.00 uur aan de Papelaan 126 in Weesp. Het deelnamegeld is maximaal € 4,-. Inschrijving bij de start.

maandag 1 juni

Mantelzorgcontact

Versa Welzijn houdt iedere eerste maandag van de maand een contactgroep voor mantelzorgers die zorgen voor een chronisch zieke naaste. De bijeenkomsten vinden plaats van 9.30 - 11.00 uur bij Versa Welzijn in Gebouw Papelaan 99. Deelname aan de contactgroep is gratis. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marianne Verstijnen, telefoon 06-50632925 of 0294-410578.

dinsdag 2 juni

Dikke Jas Concert

Het Dikke Jas Concert van dinsdag 2 juni wordt verzorgd door het Baldur Guitar Ensemble. Met werken van Paulinho Nogueira , Maximo Diego Pujol, Heitor Villa-Lobos, Nickos Harizanos, Michel Bosc, Francisco Tarrega en Pieter van der Staak. Locatie: Van Houtenkerk, 12.30 uur. Entree: een vrije gift.

Inloopmiddag Versa

Versa Welzijn houdt dinsdag 2 juni van 13.30 tot 15.30 uur een inloopmiddag in de aula van Papelaan 99. Tijdens deze ochtenden kunnen Weespers vragen stellen aan de sociaal werker, kennismaken en koffiedrinken met buurtgenoten en informatie uitwisselen.

woensdag 3 juni

Thema-avond Zorg

Op verzoek van de Vrouwen van Weesp verzorgt Willemien Posthumus een thema-avond over de kwaliteit van de zorg in Nederland. Locatie: Gebouw Papelaan 99. Aanvang: 19.30 uur.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 3 juni een Mamacafé gehouden over kinderoefentherapie. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Digisterker

De Bibliotheek aan de Oudegracht start woensdag 3 juni met de cursus Digisterker. In vier lessen leren de deelnemers om te gaan met digitale publieksdiensten van de overheid, zoals het aanvragen en gebruiken van DigiD. De Bibliotheek werkt voor deze cursus samen met Seniorweb. Belangstellenden kunnen zich aanmelden aan de balie of via 0294-412704 of weesp@debibliotheek.org.

Alzheimer Café

Tijdens het Weesper Alzheimer Café op donderdag 4 juni komt Sjef van Bommel vertellen over zijn boek 'Ik ben niet kwijt' over het leven met zijn partner Thom die aan dementie leed. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. Toegang en koffie zijn gratis. Locatie: Hart van Weesp, Herengracht.

'Birdman'

De Oscar winnende film 'Birdman' draait donderdag 4 juni in de City. Met Michael Keaton, Emma Stone en Edward Norton. 'Birdman' is een film over acteren, de vergankelijkheid van roem en zelfrespect. 20.00 uur / € 8,-.

donderdag 4 juni

Tablet Café

Seniorweb houdt donderdag 4 juni van 10.00 tot 12.00 uur een Tablet Café en inloopspreekuur in De Bibliotheek van Weesp. Senioren kunnen komen kennismaken met tablets, e-readers en smartphones. De deelname is kosteloos. Er wordt duidelijke uitleg gegeven over onder meer het installeren van apps, het binnenhalen van e-books en het koppelen van e-mailadressen.

vrijdag 5 juni

Filosofisch Café

Filosofische praktijk Thymia houdt vrijdag 5 juni een filosofisch café in De Bibliotheek. Dat begint om 15.00 uur met een consult. Aansluitend is er van 16.00 tot 18.00 uur een dialoogtafel, dit keer met het thema 'Zinvolle ontmoetingen'. Gratis inloop.

Volgende week in Filmhuis Wesopa: 'Birdman'.