Vrijwilliger promoot Weesp Gastvrij op het gastvrije Weesper Watersport Festival.
Vrijwilliger promoot Weesp Gastvrij op het gastvrije Weesper Watersport Festival. Foto: Ruth van Kessel

Gastvrij Weesp toont Weesp op haar best

door Ruth van Kessel

WEESP - Het aftellen kan beginnen: met een bomvol programma aan leuke activiteiten moet het festival Weesp Gastvrij op zaterdag 27 juni groots en aantrekkelijk worden en Weesp op de kaart zetten. Voor de Weespers zelf, maar het is ook bedoeld als een aangename kennismaking voor niet-Weespers met onze stad.

Poppentheater Fatsnerran in De Bibliotheek, Weesper koren en dansschool Van Harten in de Van Houtenkerk, theater op straat en in de City of Wesopa en Zone 1380, klassieke muziek door Weesper ensembles in de Synagoge, draaimolen en knutselen voor de kinderen, speciale culinaire hapjes in de Weesper horeca, leuke aanbiedingen in de Weesper winkels en nog veel meer: Weesp Gastvrij toont Weesp op haar best. Cabaretier Dolf Jansen en singer-songwriter Ruben Annink zijn de grote publiekstrekkers op deze dag die van 10 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds duurt. De laatste puntjes worden de komende weken op de i gezet; het volledige programma staat in een special bij het WeesperNieuws van 17 juni.

Weespers in touw
Weesp wil tijdens Weesp Gastvrij laten zien waar ze goed in is: met elkaar iets neerzetten en er een feestje van maken op cultureel, culinair en shoppinggebied. Het initiatief komt van de nieuwe organisatie Weesp Marketing, voortkomend uit de Weesper toeristenorganisatie VVW en vorige week officieel opgericht. Weesp Marketing is een brede groep van 65 vrijwilligers vanuit verschillende invalshoeken zoals de WDO, culturele instellingen, de gemeente en 'gewone' Weespers die de stad een warm hart toedragen. De organisatie wil Weesp neerzetten als een stad voor jonge gezinnen, moderne ondernemers en de actieve en creatieve bezoeker. Een bruisend en historisch stadje langs de Vecht: relaxed, gastvrij en creatief en dicht bij Amsterdam. Weesp Gastvrij is slechts één van de activiteiten van de nieuwe organisatie. Andere projectgroepen houden zich bezig met het Weesper Sloepen Netwerk, een collectieve promotiecampagne van Weesp en de bouw van een varend Weesper Clubhuis.
Voorzitter van Weesp Marketing André Wierper: "De bereidheid van Weespers om in actie te komen voor hun stad is enorm. Ik wist het al, maar dat het enthousiasme zo groot is heeft me aangenaam verrast. Weespers houden echt van hun stad!"
Wie wil volgen hoe het initiatief en het programma van Weesp Gastvrij zich ontwikkelt kan een kijkje nemen op www.weespgastvrij.nl en op de gelijknamige Facebookpagina.