En nog een rondje!
En nog een rondje! Foto: Christian Pfeiffer

door Marieke van Veen

WEESP - Op initiatief van Luna en Menno uit groep 7 van de Kors Breijerschool werd er afgelopen vrijdag een sponsorloop gehouden voor Nepal. De opbrengst is nog niet bekend, maar hun schoolgenootjes hebben zo hun best gedaan dat er straks vast een mooi bedrag naar Giro 555 gaat.

Het gekozen goede doel heeft te maken met Luna, die haar roots in Nepal heeft en daar familie heeft wonen. Binnen die familie is door de aardbeving een dodelijk slachtoffer gevallen en zijn huizen vernield. Luna's goede vriend en klasgenootje Menno kwam vervolgens met het idee voor een sponsorloop: "Luna vertelde over wat er met haar familie was gebeurd en in de klas zagen we beelden in het Jeugdjournaal. Het is heel erg nu in Nepal. Er zijn veel mensen doodgegaan en er zijn veel huizen kapot. Er is veel verdriet."

Luna's familie in Weesp doet wat ze kan om de getroffen verwanten in Nepal te helpen. "We proberen zelf ook zo veel mogelijk geld bijeen te krijgen", vertelt oom Shiva Rimal-Mulder. Hij heeft zijn jongste jaren doorgebracht in een dorpje in de buurt van het getroffen gebied. "We hopen snel te kunnen starten met de herbouw van de ingestorte huizen."

Het geld van de sponsorloop gaat naar Giro 555 (Samenwerkende Hulporganisaties) voor noodhulp aan alle slachtoffers van de aardbeving. De focus ligt nu vooral op medische zorg en onderdak. De opbrengst van de sponsorloop is nog niet bekend omdat de bovenbouw per rondje werd gesponsord. Luna en Menno zijn druk aan het tellen en maken over twee weken het bedrag bekend.