De A-jeugd van MHCW werd afgelopen weekend kampioen van de topklasse.
De A-jeugd van MHCW werd afgelopen weekend kampioen van de topklasse.

Twee keer feest voor MHCW

WEESP - Twee keer feest afgelopen weekend op en rond de hockeyvelden van MHCW: afgelopen zaterdag werd het A-jeugdteam van de Weesper club kampioen van de hoofdklasse, een dag later stelden de hockeysters van de club klassebehoud zeker.

Vooral zaterdag was er sprake van grote feestvreugde toen het A-jeugdteam kampioen werd. De jonge Weesper hockeyers bleken de beste ploeg van de topklasse. Dat mag knap genoemd worden: het was voor het eerst dat een team van de Weesper club kampioen werd op dat hoge niveau. De Weesper hockeyers waren nog maar net gepromoveerd naar de topklasse en konden meteen goed meekomen met hun tegenstanders. Afgelopen weekend won de ploeg de beslissende wedstrijd tegen Phoenix, waardoor de eerste plaats zeker was. Met het kampioenschap sluiten de jongens een succesvol hockeyjaar af: ze wonnen de voorcompetitie, de zaalcompetitie en nu dus ook de veldcompetitie.

Voorzitter van MHCW André Lauterslager spreekt over een uitzonderlijk goede lichting. Hij verwacht dat het eerste herenteam hier het volgend seizoen zijn voordeel mee gaat doen qua samenstelling van de selectie.

Klassebehoud voor hockeysters
Een dag later was het weer feest: toen kon het eerste damesteam van de club, na een zwaar hockeyjaar, klassebehoud zeker stellen. De Weespers verloren zelf wel met 3-2 van Fletiomare, maar doordat concurrent Castricum punten verspeelde was de ploeg toch zeker van klassebehoud. De Weespers werkten hard om de tegenstander te verslaan en zelf de stap naar klassebehoud te zetten, maar de ploeg kwam toch tekort. Doelpunten van Merel van Kassel en Suzan Droomers waren onvoldoende voor een goed resultaat tegen Fletiomare.

Nederlaag voor hockeyers
Smetje op het verder overwegend goede weekend voor de Weesper hockeyclub was de nederlaag van het eerste herenteam. De Weespers, al zeker van klassebehoud, verloren van Spandersbosch: 2-1.

Dat MHCW al zeker was van klassebehoud was qua spel ook goed te merken. De Weespers speelden futloos en het duel kende geen echte hoogtepunten. MHCW kon één keer een achterstand goedmaken door een doelpunt van Karel Bueno, maar zag Spandersbosch weer op voorsprong komen. Een tweede Weesper goal bleef achterwege.

Het team speelde voor het eerst topklasse.