WEESP - Er zijn zo veel aanmeldingen voor volgend schooljaar dat het Vechtstede College lokalen gaat gebruiken op het Casparus College. Dat kan daar, want het aantal aanmeldingen van die school loopt terug.

Ongeveer 30 minder leerlingen hebben zich voor dit schooljaar opgegeven voor het Casparus College. "Normaal gesproken hebben we rond de 60 nieuwe leerlingen, nu minder. Waarom is niet helemaal duidelijk, we hebben er wel onderzoek naar gedaan, maar daar kwam niks uit", zo vertelt Kees Elsinga van de overkoepelende Gooise Scholen Federatie.

Volgens hem is het normaal dat het aantal aanmeldingen van een school soms schommelt.
Het Casparus College biedt alleen vmbo-onderwijs, in tegenstelling tot het Vechtstede dat mavo, havo en vwo aanbiedt. "Je ziet dat landelijk vmbo wel een beetje in het verdomhoekje zit", zo gaat Elsinga verder. "We maken ons dan ook geen zorgen en verwachten dat het weer normaliseert."

Het Vechtstede College maakt dankbaar gebruik van de situatie. Die school groeit dit jaar voor de zoveelste keer ook weer enorm en komt ruimte tekort. Rector Jan Verhulst: "Voor het cursusjaar 2015-2016 heeft de schoolleiding daarom het volgende besloten: de leerlingen van havo 3, mavo 3 en mavo 4 zullen een aantal dagdelen per week in het gebouw van het Casparus College onderwijs krijgen."

Verbouwing
De situatie is natuurlijk niet voor de lange termijn. Het Vechtstede is al met de gemeente in gesprek om te kijken of de school kan uitbreiden. Dat zou alweer een verbouwing betekenen voor de school. Maar als daar iets uitkomt, is dat niet voor 2017. Zo schrijft Verhulst in een brief aan alle ouders.

De vorige verbouwing werd eind 2013 afgerond. Toen investeerde de school ook al in meer ruimte.