Bakker Borsch houdt zaterdag een proeverij.
Bakker Borsch houdt zaterdag een proeverij.

woensdag 3 juni

Thema-avond Zorg

Op verzoek van de Vrouwen van Weesp verzorgt Willemien Posthumus een thema-avond over de kwaliteit van de zorg in Nederland. Locatie: Gebouw Papelaan 99. Aanvang: 19.30 uur.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 3 juni een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Thema: Kinderoefentherapie.

Digisterker

De Bibliotheek aan de Oudegracht start woensdag 3 juni met de cursus Digisterker. In vier lessen leren de deelnemers om te gaan met digitale publieksdiensten van de overheid, zoals het aanvragen en gebruiken van DigiD, het opzoeken van gemeentelijke informatie op internet en het uitzoeken van toeslagen. De Bibliotheek werkt voor deze cursus samen met Seniorweb. Belangstellenden kunnen zich aanmelden aan de balie of via 0294-412704 of weesp@debibliotheek.org.

donderdag 4 juni

Alzheimer Café

Tijdens het Weesper Alzheimer Café op donderdag 4 juni komt Sjef van Bommel vertellen over zijn boek 'Ik ben niet kwijt' over het leven met zijn partner Thom, die aan dementie leed. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. De toegang en koffie is gratis. De avond vindt plaats in Hotel Hart van Weesp aan de Herengracht.

'Birdman'

De Oscar-winnende film 'Birdman' draait donderdag 4 juni in de City. Met Michael Keaton, Emma Stone en Edward Norton. Birdman is een film over acteren, de vergankelijkheid van roem en zelfrespect. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

donderdag 4 juni

Tablet Café

Seniorweb houdt donderdag 4 juni van 10.00 tot 12.00 uur een Tablet Café en inloopspreekuur in De Bibliotheek van Weesp. Senioren kunnen komen kennismaken met tablets, e-readers en smartphones. De deelname is kosteloos. Er wordt duidelijke uitleg gegeven over onder meer het installeren van apps, het binnenhalen van e-books en het koppelen van e-mailadressen.

vrijdag 5 juni

Filosofisch Café

Filosofische praktijk Thymia houdt vrijdag 5 juni een filosofisch café in De Bibliotheek. Het café begint om 15.00 uur met een consult. Aamnsluitend is er van 16.00 tot 18.00 uur een dialoogtafel, dit keer met het thema 'zinvolle ontmoetingen'. Gratis inloop.

zaterdag 6 juni

Bakker Borsch

Bakker Borsch in winkelcentrum Hogewey houdt zaterdag 6 juni een proeverij. Mensen kunnen kennismaken met speciale broodsoorten en een kijkje achter de schermen nemen. De bakker geeft uitleg over verschillende graansoorten en desem. Ook is er een granenquiz, met als hoofdprijs een jaar lang gratis brood.

Koeschijten

FC Weesp houdt op zaterdag 6 juni een open dag. Een van de activiteiten is 'koeschijten', een loterij, waarvan de trekking op bijzondere wijze plaatsvindt. Het hoofdveld wordt in honderden vakjes met lotnummers verdeeld. Dan worden de koeien losgelaten. De eerste vier vakjes waar een koe haar vlaai deponeert is goed voor prijs. De hoofdprijs is € 450. De opbrengst is voor de jeugd van FC Weesp. Een lot kost € 5,-.

Kangoeroe Klup

Korfbalvereniging Argus houdt zaterdag 6 juni en zaterdag 13 juni een Kangoeroe Klup. Kinderen van 2 tot en met 6 jaar kunnen lekker komen spelen en sporten met leeftijdsgenootjes. Het gaat om spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en meer. Van 10.00 tot 11.00 uur bij Argus aan de Papelaan.

Grote Kerk open

De Grote Kerk aan de Nieuwstraat is ook deze zomer elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend. Tevens worden er op bescheiden schaal tweedehands boeken verkocht.

zondag 7 juni

Van Houtensalon

In de Van Houtenkerk wordt zondag 7 juni een Van Houtensalon gehouden. Het programma: 'Vier meesterwerken voor vier handen' door Christine Kamp en Gerrie Meyers. Met werken van Bach, Mozart, Beethoven en Schubert. Aanvang concert 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.

'Birdman'

De Oscar-winnende film 'Birdman' draait zondag 7 juni in de City. Met Michael Keaton, Emma Stone en Edward Norton. Birdman is een film over acteren, de vergankelijkheid van roem en zelfrespect. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

maandag 8 juni t/m ma 29 juni

Beeldhouwen

Frans van Dorst (docent Beeldhouwen aan de Gooise Academie in Laren) verzorgt een zomercursus beeldhouwen op de terrassen van een landhuis aan de Keverdijk in Weesp. Het accent ligt op steen of hout. In overleg was of klei. Data: ma 8 t/m vrij 12 juni, ma 22 t/m vrij 26 juni, ma 29 juni t/m vrij 3 juli. Cursusprijs € 230,-. Aanmelden: 020-6223647 / 06-39045395 / fransvandorst@telfort.nl.

dinsdag 9 juni

Mamacafé: beauty

In De Bibliotheek wordt dinsdag 9 juni een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Inloopmiddag Versa

Versa Welzijn houdt iedere dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur een inloopmiddag in de aula van de Papelaan 99. Tijdens deze ochtenden kunnen Weespers vragen stellen aan de sociaal werker, kennismaken en koffiedrinken met buurtgenoten en informatie uitwisselen.

woensdag 10 juni

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 10 juni een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

PuberOuderCafé

Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt samen met ouders een PuberOuderCafé voor ouders van pubers in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Na een korte inleiding volgt een discussie over pubers en sociale media. Welke regels heb jij en hoe handhaaf je die of heb je helemaal geen regels en laat je het aan de puber zelf over? Hoe houd je het gezellig in huis en hoe ga je zelf om met sociale media? De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 juni 2015 in 't Zaaltje van Aaltje. Inloop: vanaf 19.45 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@cjgweesp.nl.

woensdag 10 t/m 14 juni

'Plastic'

De kinderen van de Citybende spelen de voorstelling 'Plastic'. Het publiek wordt van harte uitgenodigd het vierde internationale Plastic-congres bij te wonen. Voorheen gehouden in Boston, Singapore, Shanghai en nu in Weesp. Besproken wordt de zorgelijke situatie die mondiaal is ontstaan rondom het exponentieel toenemende verbruik van plastic, met als direct gevolg de welbekende plastic soep die op dit moment als een uitdijend monster de omvang van het continent Europa heeft aangenomen. Voorstellingen op woensdag 10 juni 15.00 uur, vrijdag 12 juni 19.30 uur, zaterdag 13 juni 19.30 uur en zondag 14 juni 15.00 uur. Entree € 8,-. Kaarten via wesopa.nl.

donderdag 11 juni

Film: 'Wild'

De film 'Wild' is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Cheryl Strayed. Na jaren roekeloos geleefd te hebben, een heroïneverslaving en een op de klippen gelopen huwelijk neemt Cheryl Strayed een drastisch besluit. Ze besluit helemaal alleen de Pacific Crest Trail te gaan lopen, een tocht van meer dan 1600 km. Donderdag 11 juni 2015 / 20.00 uur / City of Wesopa / € 8,-.

Gelukscafé

Op zaterdag 20 juni komt de geluksroute naar Weesp. De geluksroute staat voor: waar wordt jij gelukkig van en wil je dat met anderen delen. Donderdag 11 juni is er nog een gelukscafé waarin iedereen zijn of haar initiatieven en ideeën kan delen, inspiratie op kan doen of zich aan kan sluiten bij een initiatief van iemand anders. Dit gelukscafé vindt plaats bij Aaltje op de Herengracht van 20.00 tot 22.00 uur. Voor meer informatie kijk op geluksroute.nu of geluksroute weesp op Facebook.

In de City draait donderdag 11 juni de film Wild.