Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Boer Boy Griffioen

Terwijl de foto wordt gemaakt staat er een filmploeg om de hoek reclamefilmpjes in de winkel te maken en zit verderop een groot melkmerk te vergaderen. Je kan zeggen wat je wil, maar een standaardboerderij is De Groene Griffioen niet. Dat beaamt ook Boy Griffioen (31).

Boy is dan ook geen standaardboer. Hij werkt zich een slag in de rondte en heeft drie banen: boer, kaasmaker en geluidstechnicus. Een prima combinatie vindt hij zelf. De meeste tijd gaat in de boerderij zitten, dan komt kaasmaken en dan de techniek bij de radio.

Twaalf jaar is hij nu samen met Wendela (31). De twee zijn het gezicht van De Groene Griffioen, al is Boy wat vaker op de achtergrond bezig. De biologische boerderij aan de Lange Muiderweg wordt elk jaar succesvoller. Boy maakt per week zo'n 100 kilo kaas, maar dat moet in de toekomst meer worden. Soms is het nu al op. Het is die eigen smaak die klanten blijft lokken.

Het mag dan drukker worden, maar zijn baan als geluidstechnicus opgeven zou hij niet willen. Het is zijn binding met de muziek. Eentje die ook te zien is in hun gloednieuwe boerderij. De ontvangstruimte kan in een oogwenk worden omgebouwd tot geluidsstudio, met aparte techniekruimte ernaast.