Eric van Dijk (rode step) gaat de Cauberg weer op.
Eric van Dijk (rode step) gaat de Cauberg weer op. Foto: Marieke van Veen

Inschrijving tweede editie Step4Semmy geopend

WEESP - Stichting Semmy houdt zondag 4 oktober de 2e editie van Step4Semmy. Aan de eerste editie deden meerdere Weespers mee. Organisator Erik van Dijk hoopt dit jaar meer plaatsgenoten de Cauberg op te krijgen.

Stichting Semmy zamelt geld in voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Aanleiding hiervoor is de 5-jarige Semmy uit Weesp, die in 2007 aan deze vorm van kanker overleed.

door Marieke van Veen

De ouders van Semmy richtten een stichting op en voor en door die stichting vinden er het hele jaar door tal van activiteiten plaats. Zo wordt er al jaren een Run4Semmy tijdens de Marathon van Amsterdam gehouden en sinds vorig jaar is er dus ook een stepchallenge.

Step4Semmy wordt gehouden in Valkenburg. Deelnemers dienen per step twintig keer de Cauberg te beklimmen. De deelnemers moeten zelf op zoek gaan naar sponsors. Het doel is om per persoon minimaal 500 euro bijeen te krijgen. Vorig jaar was de opbrengst 18.000 euro.

De Cauberg heeft een lengte van 1050 meter. Wie aan de challenge mee wil doen, dient dan ook in een goede conditie te verkeren. "In Weesp zijn de trainingen weer gestart, de nieuwkomers kunnen zich aanmelden en meetrainen", aldus Eric van Dijk. De steps kunnen op verschillende plaatsen in Nederland worden gehuurd.

Inschrijven voor het evenement kan via www.step4semmy.nl. Aanmelden voor het meetrainen of een keer vrijblijvend meesteppen kan door een mail te sturen naar info@stichtingsemmy.nl.