'Plastic' is de negende voorstelling van de Citybende.
'Plastic' is de negende voorstelling van de Citybende. Foto: Masha Hendriks

De Citybende nodigt Weesp uit voor Plastic Congres

WEESP - Kindertheatergroep De Citybende staat deze week vijf keer in de City met de voorstelling 'Plastic'. De première is vandaag (10 juni) om 15.00 uur.

door Marieke van Veen

De voorstelling is in de vorm van een Internationaal Plastic Congres. De kinderen spelen congresleden, van milieuactivisten tot kunststoffabrikanten. Samen proberen ze er achter te komen of een wereld zonder plastic wenselijk en überhaupt mogelijk is.

De Citybende bestaat uit 21 kinderen, geregisseerd door Maartje Ghijsen en Lenne Koning. 'Plastic' is de negende Citybendevoorstelling van Ghijsen en Koning. "Geen idee eigenlijk hoe we op het thema Plastic gekomen zijn. Maar het werkt goed. We hebben samen met de groep het script uitgewerkt, de kinderen hadden ideeën genoeg", vertelde Koning maandag op Radio Weesp.

Ze had Mo Heijstee (11) en Ischa van Capel (11) mee naar de studio genomen. Mo speelt de secretaresse van de congresvoorzitter, Ischa kruipt in de rol van de oprichter van milieuorganisatie Vechten voor een schone Vecht. Mo moest twee scripts instuderen: ze zit in groep 8 en heeft ook een rol in de eindmusical: "Het zijn gelukkig twee verschillende thema's, dus ik haal de teksten niet door elkaar." Het interview met Mo en Ischa terugluisteren kan via www.radioweesp.nl.        

Voor de voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Speellijst: woensdag 10 juni 15.00 uur, vrijdag 12 juni 13.30 uur (besloten schoolvoorstelling) en 19.30 uur, zaterdag 13 juni 19.30 uur en zondag 14 juni 15.00 uur. Kaarten (à € 8,-) te koop via www.wesopa.nl.