Wulfie (links) & Nomar werken aan hun doorbraak.
Wulfie (links) & Nomar werken aan hun doorbraak. Foto: Monique Gerritsen

Scoren Wulfie & Nomar een zomerhit met 'Everybody'?

WEESP - Een collega hoorde vorige week een leuk liedje voorbijkomen op de radio: 'Everybody', de eerste single van Wulfie & Nomar. Toen het was afgelopen tipte de dj het nummer als kanshebber voor dé zomerhit 2015. Hij voegde er ook nog aan toe dat een van de mannen uit Weesp kwam. Ach ja natuurlijk, Wulfie, die kennen we nog wel!

door Marieke van Veen

Vorige zomer dook Wulfie, geboren Lieuwe Albertsma (27), ook al een paar keer in onze kolommen op omdat hij hoge ogen gooide in de online wedstrijd van Ryan Seacrest, de presentator van de Amerikaanse talentenshow American Idol. Een Google-sessie leert ons verder dat de Weesper ook heeft meegedaan aan de auditieronde van televisietalentenjacht The Voice of Holland.

Wordt 'Everybody' jullie doorbraak?
"Daar werken we in ieder geval hard aan. Het gaat niet vanzelf. We hebben geen plugger en moeten onze single zelf aan de man brengen. Gelukkig hebben verschillende radiostations het opgepakt en volgen er steeds meer. Inmiddels is ons nummer al gedraaid door RTV Noord-Holland, RTV Purmerend en KX Radio van 3FM. En donderdagnacht mogen we ons nummer live spelen bij Radio 538. We hebben met 'Everybody' ook meegedaan aan Muzikantendag on Tour. Dan kun je je nummer laten horen aan professionals uit de muziekindustrie. We kregen heel positieve feedback."

Worden jullie hierdoor ook meer gevraagd voor optredens?
"Ja, maar daar zijn we nog niet klaar voor. We willen eerst meer eigen materiaal hebben, zodat we het publiek ook echt iets kunnen geven. We zijn druk aan het schrijven. Het is de bedoeling om een EP (verkort album, red.) uit te brengen. Ondertussen voeren we al wel gesprekken met boekingskantoren, want er is zeker interesse. Ik denk dat we zo rond september liveshows kunnen gaan doen."

Waar leef je nu dan van?
"Ik zing in de coverband Recovery, maar op andere vlakken heb ik bewust geen werk op het moment. Ik heb sterk het gevoel dat het nú moet gebeuren en wil me voor de volle honderd procent op de muziek kunnen focussen. Ik heb een financieel buffertje, maar dat raakt wel een keer op natuurlijk. Het zou te gek zijn als ik straks mijn geld zou kunnen verdienen met muziek. Maar ja, het gaat niet alleen om talent, je moet ook geluk hebben."

'Na The Voice heb ik serieus overwogen om te stoppen'

Je hebt al eerder geluk gehad!
"Ik heb ook drama's meegemaakt hoor. The Voice of Holland in 2012 was verschrikkelijk. Het was al niet leuk dat de juryleden zich niet omdraaiden, maar toen kwam er ook nog eens vernietigend commentaar. Mijn Engelse uitspraak zou belabberd zijn. Mijn auditie was ook heel raar gemonteerd, waardoor ik op tv totaal niet uit de verf kwam. Ik herkende mezelf niet terug. Al met al een nare herinnering. Ik heb toen serieus overwogen om te stoppen. En toen kwam er bericht van Ryan Seacrest van American Idol. Of ik mee wilde doen aan een wedstrijd rond het nummer 'Sing' van Ed Sheeran. Verguisd door The Voice, bejubeld door Ryan Seacrest, dat zijn wel twee uitersten."

Waar ken je Nomar van?
"Hij was mijn gitaarleraar. Na een paar jaar ben ik gestopt met gitaarlessen. Het was niks voor mij. Op een gegeven moment, zo rond eind vorige zomer, kregen we weer contact en zijn we gaan kijken of we op muziekgebied iets samen konden doen. Dat klikte meteen. 'Everybody' is het eerste nummer dat we samen hebben uitgebracht. Nomar stuurde me een paar maanden geleden een opzetje en toen ik het hoorde kwamen de woorden vanzelf. Als dat gebeurt, moet je het meteen afmaken."

'Everybody' klinkt heel blij. Is dat jullie stijl?
"We omschrijven het zelf als 'lightning soulful popmusic'. 'Everybody' is het uitgangspunt voor ons volgende materiaal. We werken ook wel aan ballads en lovesongs, maar we willen mensen vooral een blij gevoel geven."

Benieuwd naar 'Everybody'? Zoek het nummer op YouTube of iTunes of luister vanavond (woensdag 10 juni) tussen 18.00 en 19.00 uur naar Radio Weesp.

Wulfie wil kunnen leven van de muziek.