De familie Bergsma zag, samen met al die anderen, een wervelende Macca-show in Ziggo Dome.
De familie Bergsma zag, samen met al die anderen, een wervelende Macca-show in Ziggo Dome.

Met de hele familie uit je dak bij Paul McCartney

WEESP - Weesper Beatlesfans waren afgelopen weekeind hyperdepieper. Paul McCartney speelde om de hoek, in Ziggo Dome. Rob Bergsma, zijn broer Ronald, diens 11-jarige zoontje Yannick en hun oom Ruud Veer waren erbij. "Door ome Ruud zijn we allemaal Beatles-gek."

Voor Rob was het zijn negende Macca-concert, voor Ronald het zevende en zelfs voor Yannick was dit al de tweede keer dat hij de levende legende live in actie zag. Maar ome Ruud spant de kroon met zijn tiende concert: een lustrum. Rob: "Mijn eerste keer was het concert met Wings in 1976. Dat heeft zo'n diepe indruk op mij gemaakt, dat wil je niet weten. Zo'n fantastische rockshow. Het begon met 'Venus and Mars', met lichteffecten en bellenblazen. Man, als de dag van gisteren... Sindsdien ben ik naar al zijn concerten in Nederland gegaan. Drie jaar geleden was ik er ook bij in Rotterdam, dat was zó fantastisch. Misschien wel de beste die ik heb meegemaakt. Maar ook zondag was het weer geweldig. Die man is 72 jaar oud, maar nog zo energiek. Dat kan niet iedere artiest van zijn generatie zeggen", aldus de Weesper.
Ronald: "Een wervelende show, absolute top! Zijn geheim? Ja, dat is zo moeilijk om in woorden te vatten. Ik ben sowieso Beatlesfan, hoewel meer John Lennon dan Paul. Het latere werk van The Beatles spreekt mij het meeste aan. 'Abbey Road' is een topalbum. En 'A Day in a Life' is een van mijn favoriete nummers. Deze keer speelde hij dat niet, maar wel 'The End' van 'Abbey Road'. Heel mooi!"

Ook Yannick heeft genoten, vertelt Ronald. "Door ons is hij ook helemaal Beatlesfan. Hij herkent alles. Als er dan een Beatlesliedje klinkt, dan zie ik dat hij mij aankijkt met die grote ogen van hem... Een stille genieter."

Rob betaalde voor het kaartje in 1976 34 gulden, nu was hij bijna 95 euro kwijt. Dus ja, het was een duur avondje uit voor de familie Bergsma. Maar daar hoor je ze verder niet over. Over de setlist niets dan lof. Rob: "Wings, Beatles, hij speelde van alles, dat is het mooie aan McCartney. Het ene moment 'Yesterday', het andere 'Helter Skelter'. Zo, wat ging ik lekker uit mijn dak, toen hij 'Helter Skelter' speelde!" En 'Ob-La-Di Ob-La-Da'? "O nee hoor, helemaal geen wc-moment, dat hoort er ook gewoon bij."

Mochten ze de kans krijgen Paul McCartney eens te ontmoeten, wat zouden ze vragen? "Of hij er geen spijt van heeft dat ze na het uiteenvallen van The Beatles niet toch nog eens bij elkaar zijn gekomen", antwoordt Rob. En Ronald: "The Beatles, Wings, en met deze band speelt hij ook al járen. Ik zou wel willen weten wat hij nou de mooiste periode vindt."