Paul en Nadine willen met Weespers het Gelukspel spelen.
Paul en Nadine willen met Weespers het Gelukspel spelen.

Op ruim 20 locaties is zaterdag geluk te vinden

WEESP - Geluk zit in kleine dingen, maar vooral geluk delen maakt gelukkig. Vanuit deze overtuiging organiseert een groepje Weespers aanstaande zaterdag (20 juni) de eerste Geluksroute in Weesp.

door Ruth van Kessel

Waar word jij gelukkig van en wil je delen met anderen? Om deze vraag draait het bij Petra Feddema, Ti Fens, Karin Boode, Akke Klijnstra en Kim Philips-van Buren, die het landelijke initiatief naar Weesp haalden. Feddema was al eerder geluksbrenger: "Voor de editie Weesp deel ik hart-tot-hartknuffels uit. Als ik op deze manier al één iemand kan raken, is voor mij de dag geslaagd."

Op een plattegrond, op te halen bij een gelukspunt, staat aangegeven welke Weespers zich hebben aangemeld als geluksbrenger en waar ze te vinden zijn. Bezoekers, ofwel de geluksplukkers, stellen hun eigen programma samen. Er is op 21 verschillende locaties in Weesp iets te doen. Een greep uit het aanbod: Bij Boerderij De Groene Griffioen is een yogasessies voor koeien. Bij Ingrid Dokter kunnen mensen haar kat Harry aaien, bij Versa Welzijn is er een chocoladefondue en bij Louky Schone kan men een Steinwayvleugel bespelen. Feddema: "Wij creëren de gelegenheid, het is aan Weespers zelf om er invulling aan te geven."

Beautybehandelingen
"Leuk, daar doen we aan mee!:", was meteen de reactie van Sandra Pels van Beauty Boulevard Weesp. Alle leden van haar team waren ook laaiend enthousiast en geven die dag gratis schoonheidsbehandelingen weg. Want: "mooi maakt gelukkig." Speedbeauty, zo noemt Pels de korte schoonheidsbehandelingen: nagels lakken, een haarkleuradvies, tips van de pedicure. "Het kan allemaal", lacht Pels. "Wij weten ook nog niet goed wat we kunnen verwachten, het is immers de eerste keer."

Stoelmassages
Désiré van Walree stelt zaterdag haar massagepraktijk Desired Balance open en geeft samen met Marian Doorn gratis stoelmassages en Japanse gezichtsmassages weg. "Massage maakt een mens rustiger, gelukkiger en gezonder. Voor mij als masseur is er niets heerlijker dan te merken dat mensen zich na afloop beter voelen. Massage is een manier om met elkaar in contact te komen, daar voelt elk mens zich beter bij." Tijdens de Geluksroute laat Van Walree mensen kennismaken met Japanse gezichtsmassage: "Dat geeft een opkikker waar je dagen op kunt teren."

Geluksspel
Paul Basset en Nadine van der Sluis dagen geluksplukkers uit om het Geluksspel te komen spelen. Volgens Basset is de verrassing een onderdeel van het geluk en daarom wil hij niet te veel loslaten over het spel. "Het wordt in ieder geval lachen", verheugt de Weesper zich. "En alleen al daarom gelukverhogend." Zelf wordt het stel erg blij van reizen: "Vijf weken per jaar maken we reizen over de hele wereld op de fiets, een manier van onderweg zijn die door niets wordt overtroffen."
Voor het volledige programma zie www.geluksroute.nu/editie/weesp.

De initiatiefnemers van Geluksroute Weesp.