Boerderij De Groene Griffioen houdt zaterdag een open huis.
Boerderij De Groene Griffioen houdt zaterdag een open huis.

woensdag 17 juni

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 17 juni een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Fietstweedaagse

Toerfietsclub Weesp houdt woensdag 17 en donderdag 18 juni de Avond Fiets Tweedaagse. Beide avonden is er een leuke route van 25-30 km. De start is tussen 18.00 en 19.00 uur aan de Papelaan 126. Kosten: € 4,-, leden van TFC Weesp gratis. Inschrijving is op 17 juni bij de start.

t/m 22 juni

Hardlooptraining

Enno Aerts en Jeroen Cornet hebben een cursus hardlopen voor beginners ontwikkeld. Op vrijdag 26 juni start er een pilot. Hiervoor worden kandidaten gezocht. Op 17, 19 en 22 juni zijn er van 18.00 tot 20.00 uur inloopavonden voor potentiële deelnemers. Aanmelden via ennoaerts@gmail.com.

Bieb ruimt op

De zomervakantie komt eraan. Tijd voor Bibliotheek Weesp om eens goed de bezem door de collectie te halen. Vanaf woensdag 17 juni is er twee weken lang verkoop van afgeschreven boeken, cd's, dvd's en cadeauartikelen.

donderdag 18 juni

Themabijeenkomst City

De Bibliotheek houdt donderdag 18 juni een themaochtend. De bijeenkomst van deze week staat in het teken van het najaarsprogramma van de City of Wesopa. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur. Dit is de laatste thema-ochtend van dit seizoen.

Film: 'Still Alice'

In de City draait donderdag 18 juni de film 'Still Alice'. Alice Howland is een gerenommeerde professor in de linguïstiek met drie kinderen. Ze heeft haar leven op een rijtje en niets lijkt haar geluk in de weg te staan. Op een dag begint ze woorden te vergeten. Ze wordt gediagnosticeerd met Alzheimer. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 19 juni

Drumvoorstelling

Vrijdagavond geven de drumleerlingen van De Gooische Muziekschool een eigen voorstelling. De leerlingen zullen zowel in ensemble als achter het drumstel hun kunnen vertonen. Het optreden start om 19.30 uur en vindt plaats in het clubhuis van de Adelaar aan de Papelaan. Meer informatie: marco@degooischemuziekschool.nl.

zaterdag 20 juni

Groene Griffioen

Kom lekker naar de boer op zaterdag 20 juni. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op biologisch melkveebedrijf De Groene Griffioen aan de Lange Muiderweg 18a. De boerderijwinkel is open, er is livemuziek, er zijn rondleidingen, lekkere dingen, kinderactiviteiten en meer.

Geluksroute Weesp

Op zaterdag 20 juni is de Geluksroute in Weesp. Op uiteenlopende manieren en verschillende locaties delen deelnemers hun geluk met bezoekers. Een aanbod uit de activiteiten: voorlezen, knutselen, zingen, coaching, yoga, spelen op een vleugel, haiku's schrijven, geluksboeken en spelen in de speeltuin. Afsluitend is er in café Lavi een optreden van The Wetpaperboys. Kijk op geluksroute.nu/editie/weesp voor het volledige programma.

Don Bosco

Zaterdag 20 juni viert Don Bosco het midzomernachtfeest in de speeltuin. Het blijft heel lang licht, dus de kinderen mogen extra laat opblijven en spelen. De speeltuin is open van 16.00 tot 21.00 uur. Deze keer is de entree gratis. Vanwege dit feest is de speeltuin op zondag 21 juni gesloten.

Huiskamerconcert

Een jazzgezelschap verzorgt zaterdag 20 juni een huiskamerconcert in de ark aan de Lange Muiderweg 514. Aanvang: 17.00 uur. Entree: 10 euro voor de muzikanten. Wie na afloop samen met de organisatie de zomer in wil luiden, wordt verzocht iets te eten en te drinken mee te nemen. Aanmelden: louky.schone@upcmail.nl.

City Quiz XXL

In de City wordt zaterdag 20 juni de City Quiz XXL gehouden. Aanvang 20.30 uur. De vragen gaan over kunst, politiek, sport, televisie, film, muziek, wetenschap, geschiedenis, taal... Doe mee met een team van maximaal 5 personen.Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per team. Opgeven kan via cityquiz@wesopa.nl.

Grote kerk open

De Grote Kerk aan de Nieuwstraat is ook deze zomer elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend. Tevens worden er op bescheiden schaal tweedehands boeken verkocht.

zaterdag 20 juni t/m 28 juni

Tennistoernooi

Wie wil genieten van een mooie pot tennis kan zijn of haar hart ophalen bij de Weesper Tennis Club. Dit weekend start namelijk het Corendon Weesper Open Tennis Toernooi. Zondag 28 juni is de finaledag. Met 240 inschrijvingen belooft het open tennistoernooi een week lang mooie wedstrijden. Het Weesper toernooi trekt fanatieke spelers uit de hele regio, maar ook zijn er volop Weesper tennissers die de competitie zullen aangaan in verschillende categorieën.

zondag 21 juni

Hot Yoga

YogaToday doet zaterdag 21 juni - de dag van de zonnewende - mee aan de eerste Internationale Yoga Dag. De reguliere ochtendlessen met extra activiteiten zijn die ochtend voor iedereen gratis toegankelijk. De lessen worden opgedragen aan vrijheid en geluk voor alle levende wezens in deze wereld. Aanmelden hoeft niet. 's Middag staat de HotPod in de Pranazaal. Met 38 °C wordt de zomer verwelkomd. Deelname Hot Yoga € 18,50. Aanmelden: 06-21 572555.

maandag 22 juni

Buiten tekenen

Net voordat de vakantie echt begint kan het nog: wat kneepjes leren om een landschap of stadsgezicht te tekenen. Atelier de Ontdekking biedt hiervoor van maandag 22 juni tot en met maandag 20 juli een korte cursus. De vijf lessen zijn in de middag en starten om 13.30 uur. Er wordt gewerkt met eenvoudige materialen. De plekken waar wordt getekend bevinden zich allemaal in Weesp. Aanmelden voor de cursus kan tot en met zaterdag 20 juni via nico.atelier@upcmail.nl of 06-12964344.

dinsdag 23 juni

In De Bibliotheek wordt dinsdag 23 juni een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Inloopmiddag Versa

Versa Welzijn houdt iedere dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur een inloopmiddag in de aula van de Papelaan 99. Tijdens deze middagen kunnen Weespers vragen stellen aan de sociaal werker, kennismaken en koffiedrinken met buurtgenoten en informatie uitwisselen.

woensdag 24 juni

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt op woensdag 24 juni een ouderensoos in Gebouw Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje. De entree is 2 euro.

Picknick

Op woensdag 24 juni wordt het eerste deel van het seizoen door de Vrouwen van Weesp weer afgesloten met een picknick. Meer informatie via s.vvw@hotmail.com.

woensdag 24 juni

SUP Workshop

Bodystressrelease-weesp.nl organiseert in samenwerking met M&M-sup.com op 24 juni 16.00 uur een Stand Up Paddle-workshop op de Vecht in Weesp. Kosten € 20,-. Voor opgave en informatie mail info@stressvrijlichaam.nl of bel 06-24471636. Geef je interesse ook door als je de 24ste verhinderd bent. Bij voldoende animo organiseren we in september nog een workshop.

donderdag 25 juni

Film: 'Timbuktu'

In de City draait donderdag 25 juni de film 'Timbuktu'. In de eerste beelden is te zien hoe een antilope wordt opgejaagd door een truck vol mannen met kalasjnikovs. Vervolgens wordt een stel traditionele Afrikaanse beelden aan stukken geschoten door automatische wapens. Natuur, cultuur en vrouwen in het bijzonder hebben niets in te brengen tegen het nieuwe gezag dat de sharia invoerde. Aanvang 20.00 uur / Entree € 8,-.

In de City draait donderdag 25 juni de film 'Timbuktu.