Wie deze auto tegenkomt, kan niet meer om de schoonheid van Weesp heen.
Wie deze auto tegenkomt, kan niet meer om de schoonheid van Weesp heen.

De weg op met rijdende reclameposter voor Weesp

WEESP - Water, Wonen, Werken, Weesp. Met die slogan en bijbehorende mooie foto's van Weesp rijdt een truck van Wim Bos Transport de komende jaren door binnen- en buitenland.

Het achterliggende idee is om te laten zien hoe mooi Weesp is. Want dat is volgens Wim Bos bij veel mensen van buiten de stad onbekend. Dus is het 'what you see is what you get' op de truck: vier foto's van Weesper fotograaf Brian Elings die laten zien hoe fraai Weesp is. We zien een sluis vol bootjes, de gezellige markt voor het monumentale stadhuis en de molens aan de Vecht. Op foto vier het bedrijventerrein Noord vanuit de lucht. De oplegger werd maandag gepresenteerd. Het is een cadeautje van Wim Bos Transport aan Weesp nadat dat bedrijf werd in januari door bedrijvenvereniging IVW werd uitgeroepen tot Weesper Onderneming van het Jaar. In het feestjaar 2005 reed Bos ook al met een 'Weesp 650-truck' door het land. Diverse Weesper bedrijven maakten deze truck mogelijk via sponsoring. Hun namen staan op de achterkant. "Dat zegt ook iets over de solidariteit van het bedrijfsleven in Weesp", aldus Wim Zagt, voorzitter van bedrijvenvereniging IVW. Deze foto's en deze boodschap zijn goedgekozen, vindt hij. "Nog niet iedereen heeft dit beeld bij Weesp. Ben benieuwd hoe het uitpakt. Ik hoop dat hierdoor het beeld over Weesp verandert."

Ook Engeland
Deze truck zal de komende jaren bijna dagelijks op de weg te zien zijn voor de transporten door binnen- en buitenland, legt Wim Bos jr uit. "Vooral in de Benelux, maar we komen ook twee keer per week in Engeland." Dus ook daar zien ze hoe mooi Weesp is. Rest alleen de vraag hoe ze het uitspreken.