De nieuwe 1.4 Turbo debuteert in de Astra.
De nieuwe 1.4 Turbo debuteert in de Astra.

Opel komt met nieuwe turbodiesel

Opel breidt het motorengamma verder uit met een nieuwe 1.4 turbobenzinemotor. Deze krachtige en zeer efficiƫnte turbomotor debuteert in de nieuwe generatie Opel Astra die in september op de IAA in Frankfurt zijn werelddebuut beleeft.

De 1.4 Turbo zet nieuwe maatstaven als het gaat om souplesse, geluidsniveau en gewicht dankzij ingenieuze oplossingen en het gebruik van aluminium. Het is een van de meest geavanceerde benzinemotoren van Opel ooit.
Technisch zijn er veel overeenkomsten met de driecilinder 1.0 Turbo van de Opel ADAM en Corsa. Zo is ook de viercilinder 1.4 Turbo geheel van aluminium. Alleen het motorblok weegt al tien kilo minder dan het gietijzeren blok van de huidige 1.4 Turbo. Directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechniek en een extra geringe interne wrijving zorgen voor een felle reactie op het gaspedaal. Met een vermogen van 110 kW/150 pk en een maximumkoppel van 230 Nm. tussen 2.000 en 4.000 t/min heeft de nieuwe 1.4 Turbo een heel levendig karakter.

De technische innovaties die bij de driecilinder 1.0 Turbo Start/Stop-motoren zorgen voor een indrukwekkend laag geluidsniveau, zijn ook te vinden bij de 1.4 Turbo Start/Stop. Volgens de voorlopige gegevens verbruikt de nieuwe Opel Astra 1.4 Turbo met Start/Stop gemiddeld 4,9 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-emissie van slechts 114 g/km.