Martijn Fischer speelt André Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranen.
Martijn Fischer speelt André Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranen.

donderdag 2 juli

Alzheimer Café

Het thema van het Alzheimercafe Weesp op donderdag 2 juli is kunstzinnige beeldende therapie en dementie. Gastspreker is Marianne Suijkerbuijk, zelfstandig therapeut in ambulante praktijk De Vrije Zwaan. Dementie brengt vaak onrust en spanningen. In deze therapie kan men zich uiten en troost of rust vinden in kleuren en beelden. Aanvang: 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Locatie: Hotel Hart van Weesp, toegang en koffie is gratis.

Film

In de City draait donderdag 2 juli de film Bloed, Zweet en Tranen over het veelbewogen leven van volkszanger André Hazes. De film laat drie belangrijke levensfases zien; zijn jeugd op de Albert Cuypmarkt in de jaren '60, zijn doorbraak en succes in de jaren '80 en zijn laatste maanden in 2004. De hoofdrollen worden vertolkt door Martijn Fischer, Hadewych Minis en Fedja van Huêt. Aanvang: 20.00 uur / entree: € 8,-. Deze film draait zondag 5 juli nogmaals.

vrijdag 3 juli

Vakantiefeest

Speeltuin Don Bosco aan de 's-Gravelandseweg viert vrijdag 3 juli de start van de zomervakantie. Vanaf 12.30 uur kan er in de speeltuin gespeeld worden. Bij mooi weer gaan de badjes en al het waterspeelgoed naar buiten.

Filosofisch Café

Filosofische praktijk Thymia houdt vrijdag 3 juli een Filosofisch Café in De Bibliotheek. Het café begint om 15.00 uur met een consult. Aansluitend is er van 16.00 tot 18.00 uur een dialoogtafel, dit keer met het thema 'vrije ruimte'. Gratis inloop.

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring. In de zomer vertrekt er elke vrijdag om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk aan de Nieuwstraat een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

zaterdag 4 juli

Grote kerk dicht

De Grote Kerk aan de Nieuwstraat is deze zaterdag niet open voor bezoekers. Belangstellenden zijn de volgende zaterdagen gedurende de zomer wel tussen 13.00 en 16.00 uur welkom om het gebouw te bezichtigen.

zondag 5 juli

Film

In de City draait zondag 5 juli de film Bloed, Zweet en Tranen over het veelbewogen leven van volkszanger André Hazes. De film laat drie belangrijke levensfases zien; zijn jeugd op de Albert Cuypmarkt in de jaren '60, zijn doorbraak en succes in de jaren '80 en zijn laatste maanden in 2004. De hoofdrollen worden vertolkt door Martijn Fischer, Hadewych Minis en Fedja van Huêt. Aanvang: 20.00 uur / entree: € 8,-.

dinsdag 7 juli

Inloopmiddag Versa

Versa Welzijn houdt iedere dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur een inloopmiddag in de aula van de Papelaan 99. Tijdens deze middagen kunnen Weespers vragen stellen aan de sociaal werker, kennis maken en koffie drinken met buurtgenoten en informatie uitwisselen.

donderdag 9 juli

Woman in Gold

In de City of Wesopa is donderdag 9 juli de film Woman in Gold te zien. Helen Mirren speelt Maria Altmann, een Holocaust overlevende die al jaren in gevecht is met de Oostenrijkse overheid om enkele familiestukken, waaronder het iconisch schilderij 'Portrait of Adele Bloch-Bauer I' van Gustav Klimt. Het beroemde schilderij is van haar familie op een wrede manier afgenomen door de Nazi's, net voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Samen met haar advocaat E. Randol Schoenberg, een rol van Ryan Reynolds, strijdt ze tot aan de Hoge Raad aan toe om de kunstwerken terug te krijgen. Aanvang 20.00 uur / entree € 8,-.

vrijdag 10 juli

Stadswandeling

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met de Historische Kring. In de zomer vertrekt er elke vrijdag om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk aan de Nieuwstraat een ervaren stadsgids. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

vrijdag 10 en zaterdag 11 juli

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 10 juli aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 11 juli. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan. De opbrengst wordt gebruikt voor onderhouds- en restauratiewerkzaamheden.

zaterdag 11 juli

Grote kerk open

De Grote Kerk aan de Nieuwstraat is ook deze zomer elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend. Tevens worden er op bescheiden schaal tweedehands boeken verkocht.

doorlopend

Don Bosco

Van zondag 5 juli t/m zondag 16 augustus is Don Bosco elke middag open van 12.30 -17.00 uur. De speeltuin is alleen op de zaterdagen gesloten en bij slecht weer.

Kreatieve Groep Weesp

De keramiek-groep van de Kreatieve Groep Weesp exposeert in Bibliotheek Weesp. Te zien zijn werken van Annette Schiff, Ans Rietveld, Marijke Griffioen, Rieneke Westerink en Ti Fensmet met als thema's 'Typisch vrouw' en 'Chaos'. Het gaat om zowel staand werk als structuurplaketten. De tentoonstelling is te bezichtigingen tot en met donderdag 6 augustus.

Buitenyoga

In de maanden juli en augustus geeft YogaToday buitenyoga. Iedereen is welkom van beginner tot gevorderde, lid of geen lid. De kosten bedragen 10 euro per les of 60 euro voor 8 lessen (zomerkaart). De lessen worden onder meer gegeven op bastion De Nieuwe Achtkant en bij Fort Uitermeer. Op www.yogatoday.nl zijn de tijden en de locaties te vinden.