Zandvoort is er niets bij: Weesp heeft haar eigen strand aan De Groene Punt.
Zandvoort is er niets bij: Weesp heeft haar eigen strand aan De Groene Punt. Foto's: Ruth van Kessel

Gelukkig is water nooit ver weg

WEESP - Records zijn er niet gebroken, maar wat was het heet afgelopen weekend en de dagen ervoor tijdens de eerste officiele hittegolf van 2015. Heel Nederland pufte en ook in Weesp zochten mensen op alle manieren verkoeling om de warmte de baas te blijven.

Water in Weesp is nooit ver weg. Massaal trokken Weespers tijdens de hittegolf naar de Vecht voor een frisse duik of een boottochtje. Het IJsselmeer om de hoek, zorgde vrijdag en zaterdag misschien nog wel voor de meeste verkoeling. Brugwachters hadden het extra druk, net als firma Griffioen die met een gierkar vol met water er voor zorgde dat de Weesper bruggen bleven functioneren.

Binnenblijven met ramen en deuren dicht was zeker ook een optie op het hoogtepunt van de hittegolf. Ventilatoren vlogen als warme broodjes over de toonbanken en winkels hebben alweer nieuwe voorraden ingekocht om goed voorbereid te zijn op de warmte die nog komen gaat. Het Onderdelenhuis opent al om 7.00 uur om de vele bootjestoeristen ter wille te zijn. Ook hier staat de ventilator met stip op één. Het is zomer.

In opdracht van de gemeente houdt Firma Griffioen elk kwartier de Vechtbrug nat.
Ook honden zoeken verkoeling met het warme weer, hier in De Vest.
De Roskambrug is afgeslepen en hoeft niet meer koel te worden gehouden.
Seizoensafsluiting MC1 van FC Weesp: geen wedstrijd maar een waterballet.
Scholen sluiten het schooljaar af met waterspelletjes.
Advies: extra water en rustig aan doen.