Afbeelding
Foto:

Marianne's Warming Up

Voordat Marianne Klijnstra op 6 september zelf Smal Weesp induikt, vraagt ze een van de 200 andere Weesper deelnemers hoe zij dat nou aanpakken, zo'n WeesperNieuws Triatlon.

Daan Hagenstein
Startnummer 1470
Goeie speerwerper

Ik ben een angsthaas. En dus mag ik graag voor iedere bocht op het fietsparcours in de remmen knijpen. Mijn niet zachtzinnige contact met een auto van vorige zomer heeft daar niet bij geholpen, en alles bij elkaar kunnen we zeggen dat fietsen niet mijn talent is. Al jaren breng ik mijn fietsje voor zijn onderhoud naar de winkel, waar Daan en zijn collega's dan klaar staan om hem weer op te lappen. Omdat Daan best hard kan fietsen ben ik eens in de werkplaats gaan zitten om te vragen naar de gouden tip. Na dat het gaat over fietsen van 14.500 euro, ultra hendels en de S3 kunnen we het weer hebben over dingen die ik begrijp.

Ik maar denken dat Daan een lang fietsverleden heeft, maar hij vertelt lachend dat hij een niet onverdienstelijk speerwerper was. 'En hoe kom je dan precies uit bij de triatlon', vraag ik me af. Het blijkt dat Daan aan atletiek deed, een blauwe maandag op wedstrijdzwemmen heeft gezeten en een vader heeft die wel iets met fietsen heeft. Alles is bij elkaar gegooid, en we kunnen zeggen dat hij niet heel oud was toen hij zijn eerste triatlon deed. 'Maar hoe komt het dan dat fietsen je sterkste onderdeel is geworden?' is mijn hamvraag. 'Geen idee, ik kan gewoon hard fietsen.' Is de conclusie. 'Als ik mijn dag heb tenminste…'. Van achter de kassa hoor ik echter dat Daan het beste fietst als hij ziek zwak en misselijk is. Ik geloof echter niet dat dat de gouden tip is die ik zoek.