Boom op dak clubhuis Zeemeermin aan de Nijverheidslaan. Schade is groot. Maar complimenten van club voor de brandweer.
Boom op dak clubhuis Zeemeermin aan de Nijverheidslaan. Schade is groot. Maar complimenten van club voor de brandweer.

Boom op clubhuis, Zeemeermin baalt

WEESP - Watersportvereniging De Zeemeermin is zwaar getroffen door de zomerstorm zaterdag. Op het clubhuis aan de Nijverheidslaan viel een grote boom. De storm richtte in de stad alleen materiële schade aan.

door Christian Pfeiffer

"Balen", zegt voorzitter André Balk. "Er is een zware boom van de naastgelegen begraafplaats Landscroon omgevallen op ons dak. Dat is in de breedte helemaal stuk en dus lek. We zijn de hele zondag bezig geweest met het opruimen van de schade en nu ben ik druk met de verzekeringen. We zijn nu aan het kijken of de boom rot was." Balk is erg tevreden met de hulp van brandweer Weesp. "Zij zijn zondag uren bezig geweest met het wegzagen van de boom. En zonder mopperen. Ik ben zo verschrikkelijk blij met ze."

De Zeemeermin doet een beroep op de eigen leden om de eerste schade te herstellen.

Het was een druk weekendje voor de brandweer. Om iets na drie uur zaterdagmiddag kwam de eerste melding binnen. En dat ging door tot zondagmiddag laat. Aanpoten. De regionale brandweermeldkamer kan geen exacte getallen geven voor Weesp, maar spreekt wel van een 'extreem drukke tijd, door de hele regio.'

Het treinverkeer tussen Amsterdam en Weesp werd zaterdagmiddag rond twee uur ook stilgelegd. Er waren takken op de bovenleiding gekomen. De treinen van en naar Flevoland reden met grote vertraging. Een situatie die tot zondagochtend voortduurde. Even later gingen op de Korte Muiderweg bomen om waardoor Weesp bijna was afgegrendeld van de buitenwereld.

Gemeente zeker nog tot morgen bezig met Weesp fatsoeneren

Ook de gemeente heeft de handen vol. Medewerkers zijn nog tot zeker morgen bezig om overal in Weesp de boel weer een beetje te fatsoeneren. "We hebben meldingen van omgevallen bomen, of onherstelbaar beschadigde bomen op de Korte Muiderweg, Lageweyselaan, 's-Gravelandseweg, Fort Uitermeer, Stationsweg, Lange Muiderweg en Bastionweg", zo laat een woordvoerder weten.

Korte Muiderweg op hoogtepunt van de storm.