Schets van de nieuwbouwwijk in de polder.
Schets van de nieuwbouwwijk in de polder.

Voorbereidingen bouw Bloemendalerpolder van start

WEESP - Het zand dat nodig is om de nieuwbouwwijk Bloemendalerpolder te bouwen, komt straks per schip over het Amsterdam-Rijnkanaal aan. Een speciaal depot op bedrijventerrein Noord wordt aangelegd.

Bij de rioolwaterzuivering van Waternet aan de Zuiderzeelaan moeten bijna 70 wijken voor de aanleg van het zanddepot. Daar kunnen straks de schepen met zand worden gelost en daarvandaan wordt het zand over het bedrijventerrein naar de polder gebracht.

"Er worden een loswal en een tijdelijke bouwweg aangelegd. Het zand wordt via een trechter in de vrachtwagens geladen. Deze rijden via de Zuiderzeelaan, de Bloemendalerweg, een stukje Hogeweyselaan en de Leeuwenveldseweg naar de Bloemendalerpolder. Zij gaan de polder in via het stukje bouwweg dat er al ligt, een eindje ten westen van waar nu gebouwd wordt aan Leeuwenveld 3", aldus een gemeentewoordvoerder.

Transport zand voor de nieuwbouwwijk gaat over Noord

Speciale aandacht is er voor de oversteekplaats aan de Hogeweyselaan die veel gebruikt wordt door scholieren uit Diemen en Amsterdam die in Weesp naar school gaan.

"Wij hechten eraan dat zij veilig kunnen oversteken. Om de situatie overzichtelijk te houden en ervoor te zorgen dat er maar op één plaats (de oversteekplaats) kan worden overgestoken, brengen we stalen barriers (hekken) aan in het middengedeelte onder het viaduct. Op die manier kan er maar op één manier worden overgestoken. De situatie wordt dan overzichtelijker en kan er veilig overgestoken worden", zo legt de woordvoerder uit.

De bouw van de nieuwbouwwijk Bloemendalerpolder moet volgend jaar gaan beginnen. Binnen tien jaar moeten er tussen Weesp en Muiden ruim 2700 huizen worden gebouwd, compleet met school, supermarkt en andere voorzieningen.

Het bestemmingsplan lag enkele weken geleden nog ter inzage en is te vinden op www.bloemendalerpolder.com.