De SOS-knoppen bevinden zich in de centrale dakconsole.
De SOS-knoppen bevinden zich in de centrale dakconsole.

Opel OnStar
is krachtige
Wi-Fi hotspot

De eerste Opel-modellen met OnStar arriveren in deze maand Nederland. Die maakt van de auto een krachtige, mobiele Wi-Fi Hotspot.

Dat opent de mogelijkheden voor uitgebreide communicatie en entertainment onderweg. Er kunnen tot wel zeven mobiele apparaten tegelijk worden gekoppeld. Ideaal voor passagiers die met hun smartphone via social media in contact willen blijven of bijvoorbeeld op een tablet een film willen streamen. OnStar functioneert ook uitstekend voor wie onderweg van of naar kantoor moet werken. De speciale, externe antenne optimaliseert garandeert een stabiele internetverbinding. De Wi-Fi hotspot is meteen beschikbaar in Nederland, Duitsland en Engeland.
Opel OnStar is niet alleen ideaal voor entertainment, maar draagt ook bij aan de veiligheid van de inzittenden. Het servicecenter van Opel OnStar krijgt automatisch een melding als een airbag wordt geactiveerd als gevolg van een ongeval. Een OnStar-serviceassistent – een persoon en geen computer – neemt dan contact op om te vragen of de inzittenden hulp nodig hebben. Indien geen antwoord volgt, rukken hulpdiensten onmiddellijk uit naar de exacte locatie van het voertuig. De medewerker blijft aan de lijn totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn. De SOS-knoppen bevinden zich in de centrale dakconsole of in de achteruitkijkspiegel, afhankelijk van het Opel-model. Het systeem biedt ook assistentie bij pech onderweg en is 24 uur per dag beschikbaar.