Afbeelding
Foto:

Marianne's Warming Up

Voordat Marianne Klijnstra op 6 september zelf Smal Weesp induikt, vraagt ze een van de 200 andere Weesper deelnemers hoe zij dat nou aanpakken, zo'n WeesperNieuws Triatlon.

Denise Kuenen
Startnummer 2621
Super fanatiek

Mijn hardlooptrainingen doe ik met een clubje. Niet alleen als stok achter de deur, maar ook om van mijn waggelende-pinguïn looppatroon af te komen en om beter te worden. Ik doe dat al eventjes, en echt, er is enige vooruitgang te zien. Maar als dan op een van die trainingen een nieuweling op komt dagen die je met gemak voorbij loopt, dan kan ik dat niet goed hebben.
Denise woont nu 5 jaar in Weesp en heeft ieder jaar geroepen dat ze mee ging doen met de triatlon. Dat kwam er nooit van, maar dit jaar is het dan toch eindelijk zo ver. Ze bestempelt zichzelf als 'best sportief' en 'dat moet ik toch kunnen' is het idee. Ik heb het vermoeden dat 'best sportief' een understatement is, maar bij navraag doet zij alleen wat aan hardlopen in de zomer en schaatsen in de winter. Met die beentjes zit het dus wel goed, wat inmiddels ook blijkt tijdens het trainen. Want het lopen gaat prima. En het fietsen, alhoewel helemaal nieuw, gaat Denise gemakkelijk af en samen met haar vader maakt ze menig tochtje door de regio. Het zwemmen echter valt haar zwaar tegen, en vooral het leren van de borstcrawl is lastiger dan gedacht. Stiekem denk ik glimlachend dat ik dan toch nog ergens beter in ben. 'Maar ach' zegt ze dan 'dat zwemmen duurt toch maar eventjes'.
Haar buren fluisteren me in dat Denise super fanatiek is, maar zelf gaat ze toch echt voor finishen en de overwinning op zichzelf. En dan volgend jaar maar eens een goede tijd halen. We zijn gewaarschuwd…