Afbeelding
Foto:

Marianne's Warming Up

Voordat Marianne Klijnstra op 6 september zelf Smal Weesp induikt, vraagt ze een van de 200 andere Weesper deelnemers hoe zij dat nou aanpakken, zo'n WeesperNieuws Triatlon.

Marc Aubel
Startnummer 1452
De hardloper

Je hebt mensen die middelmatig zijn in alle onderdelen van de triatlon, en die door het beheersen van alle onderdelen alsnog vooraan eindigen. En je hebt mensen die niet per definitie in de top van de triatlon finishen, maar die je wel verbazen op bepaalde onderdelen. En waar de een hard kan fietsen, kan Marc vooral hard lopen.
Het sportverleden van Marc ligt bij het tennis. En als het dan zo tegen de zomer weer tijd werd om het racket op zolder te verbergen, trok hij de fiets uit de schuur en de loopschoenen uit de kast om de zomermaanden te overbruggen met een triatlonnetje hier en daar. En toen het tennissen minder ging, besloot hij meer energie in de triatlon te gaan steken. Het zwemmen, daar zou de grote winst nooit te behalen zijn. Dat fietsen, ach, dat hou je altijd wel een beetje bij, zo is de visie van Marc. Maar het lopen, daar was nog wel winst te behalen. Marc had zo zijn eigen variant van de waggelende-pinguïn waar ik zelf mee worstel. En ook hij ging bij een loopgroep, deed veel aan paslengte, pasfrequentie, intervaltrainingen… De gemaakte sprongen bij het lopen zijn duidelijk te zien en afgelopen winter heeft Marc in plaats van tenniswedstrijden, maar liefst twee marathons voltooid. Het geeft me hoop voor de toekomst. Maar bij de vraag of Marc er wel eens aan denkt om zich te focussen op het hardlopen, en de triatlon te laten voor wat het is, blijkt dat geen mogelijkheid te zijn. Dat triatlonvirus is niet te genezen.