Muzieklessen op de scholen.
Muzieklessen op de scholen. Foto: Christian Pfeiffer

woensdag 19 augustus

Speurtocht

Speciaal voor kinderen: Ontdekking Weesp door middel van een spannende speurtocht, inclusief een kort bezoek aan de Grote Kerk en de kerkers van het stadhuis én schatzoeken bij speeltuin Don Bosco. Op woensdag 19 augustus 2015, aanvang 14.00 uur voor de Grote Kerk. Opgeven tot uiterlijk woensdag 10.30 uur. Mail naar cora.sloot@hetnet.nl of bel 0294-431878/06-30118027.

Afscheidscentrum

Afscheidscentrum Nieuwhof-Van Vuure houdt in augustus, september en oktober elke woensdagmiddag open huis. Bezoekers kunnen het uitvaartcentrum bekijken, advies inwinnen over wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken en hun polis laten checken. Van 15.00 tot 17.00 uur aan de Utrechtseweg 110a.

donderdag 20 augustus

Programma bieb

Bij De Bibliotheek aan de Oudegracht is vanaf donderdag 20 augustus het programmaboekje voor dit najaar te krijgen. Hierin wordt een selectie van de activiteiten nader belicht, zoals lezingen en schrijversavonden. Ook zijn hierin de data van de themaochtenden, tabletcafés en mamacafés te vinden. Het boekje is verkrijgbaar aan de balie en wordt verspreid tijdens festiviteiten.

vrijdag 21 augustus

Seniorenzwemmen

Senioren in Weesp kunnen vanaf vrijdag 21 augustus weer meedoen aan het zwemuur. Het vervoer is per bus en het zwemmen vindt plaats in Naarden. Aanmelden kan bij Luc Cornelissen, telefoon 06-20 88 92 32.

Laatste wandeling

Ontdek historisch Weesp en maak een wandeling met een ervaren gids van de Historische Kring. Vrijdag 21 augustus is de laatste wandeling van dit zomerseizoen. Vertrek om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Aanmelden niet nodig. Kosten 3,50 euro per persoon. De wandeling duurt anderhalf uur.

zaterdag 22 augustus

Servies beschilderen

Op zaterdag 22 augustus kun je bij Yvonne de Ridder in haar atelier aan de Dammerweg 4A in Weesp aardewerk servies beschilderen. Je kunt je opgeven via y.de.ridder1@kpnplanet.nl.

Grote Kerk open

De Grote Kerk aan de Nieuwstraat is ook deze zomer elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend. Tevens worden er op bescheiden schaal tweedehands boeken verkocht.

maandag 24 augustus

Muzieklessen

Op maandag 24 augustus zijn er gratis proeflessen voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 4. Om 15.20 uur Muziek en bewegen, om 16.00 uur Fluiten met visjes en om 16.30 uur Basisvorming muziek. Ook voor blokfluitles is het mogelijk om op deze dag een proefles te volgen. Locatie: Van der Muelen Vastwijkschool. Deelname alleen op inschrijving: marco@degooischemuziekschool.nl.

dinsdag 25 augustus

Vrijwilligerscentrale

Op zoek naar een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding? De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn bemiddelt tussen (maatschappelijke) organisaties en vrijwilligers. De vacatures lopen uiteen van bestuursfuncties en coördinerende werkzaamheden tot wandelmaatjes en medewerkers van hulploketten. Belangstellenden kunnen elke dinsdag tussen 13.30 tot 14.30 uur binnenlopen in Gebouw Papelaan 99 om de vacatures en de mogelijkheden door te nemen.

Muzieklessen

Op dinsdag 25 augustus zijn er gratis proeflessen voor kinderen van groepen 1 tot en met 4. Om 15.30 uur Muziek en bewegen, om 16.15 uur Fluiten met visjes en om 16.45 uur Basisvorming muziek. Ook voor de blokfluitlessen is het mogelijk deze dag een proefles te volgen. Locatie: brede school Kors Breijer. Deelname via inschrijving vooraf: marco@degooischemuziekschool.nl.

Inloop Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt elke dinsdag (met uitzondering van de basisschoolvakanties) spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij problemen op het gebied van arbeidsrecht, familierecht, consumentenrecht, huurrecht, overheid en meer. De vrijwillige medewerkers van de Rechtswinkel hebben een juridische opleiding en geheimhoudingsplicht. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Van iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-. Dit geld wordt gebruikt voor de huur van de ruimte en de aanschaf van wetboeken.

doorlopend

Buitenyoga

In de maanden juli en augustus geeft YogaToday buitenyoga. Iedereen is welkom, van beginner tot gevorderde, lid of geen lid. De kosten bedragen 10 euro per les. Op www.yogatoday.nl zijn de tijden en de locaties te vinden.

Expositie: Ruimte

Ruimte is het thema van de zomerexpositie van Eric Hage die nog tot en met dinsdag 25 augustus te zien is in de synagoge aan de Nieuwstraat. Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Cultuurprijs

Kandidaten voor de Weesper Jubal Cultuurprijs 2015 kunnen nog tot 31 augustus 2015 worden aangemeld. Aanmeldingen (met toelichting) per brief sturen aan: A. Pastor, Casparuslaan 202, 1382 KP Weesp. Of per e-mail aan anton.pastor@versatel.nl.

Aanstaande vrijdag: de laatste stadswandeling.