Afbeelding

'Laat met logo zien dat je Weesp warm hart toedraagt'

Weesp Marketing lanceert beeldmerk als stadspromotie

WEESP - Een hartje en het woord Weesp. Maar omdat de eerste twee letters van Weesp afwijken, staat er - als je voor een tweede keer kijkt - 'We love Weesp'. Dit beeldmerk gaan we de komende jaren veel zien, zegt André Wierper van Weesp Marketing.

Voor de duidelijkheid: dat 'We love Weesp' doe je alleen in je hoofd, het is geen slogan. "Maar de achterliggende gedachte is wel om het gevoel op te wekken dat wij nu eenmaal allemaal een beetje van Weesp houden", zegt Wierper. Het logo is dan ook straks voor iedereen gratis beschikbaar. Bedoeld om overal op te plakken of aan te koppelen. Winkeliers en bedrijven, verenigingen en instellingen, maar ook organisaties van evenementen kunnen het gebruiken. Het WeesperNieuws plakt het beeldmerk meteen in de Sluis-en-bruggenkrant die bij deze krant zit. Ook particulieren worden aangemoedigd het logo te gebruiken, bijvoorbeeld op de eigen website of Facebookpagina. "Laat zien dat je Weesp een warm hart toedraagt, zo worden we allemaal een beetje ambassadeur van ons stadje", legt Wierper uit, die bij diverse instanties het gebruik van het logo zal aanjagen. De campagne is in eerste instantie gericht op de inwoners van Weesp zelf, want als wij onze trots uitdragen bereiken we daarmee vanzelf mensen uit andere plaatsen, zo is het idee.

Weesp Marketing is voortgekomen uit de VVW. Het is een groep Weespers die zich inzet voor de promotie van Weesp. Weesp Gastvrij, eerder dit jaar, was ook door hen op touw gezet. Weesper Bob Gorter, lang verantwoordelijk voor de marketing bij de NPO, is nauw betrokken bij deze campagne. Het logo is straks te downloaden. Via welke site wordt bekendgemaakt bij de officiële presentatie tijdens het Sluis-en-bruggenfeest.