Feesten op de sluis.
Feesten op de sluis. Foto: Christian Pfeiffer

Een handig feestprogramma om mee te nemen

WEESP - Morgenavond (donderdag 27 augustus) gaat de 37ste editie van het Sluis-en-bruggenfeest van start. Drie dagen lang is er van alles te doen en te zien in het centrum van Weesp.

Het wordt een feestweekend voor jong en oud, vol sport, spel, kunst, cultuur, (live)muziek, kinderactiviteiten en een grote braderie.

Het recept voor het feest is in de basis al jaren hetzelfde en toch heeft het feest ook ontwikkelingen doorgemaakt. Wisselingen binnen het comité en de economische situatie hebben invloed gehad op het programma.

De huidige organisatie heeft eerder gesneuvelde onderdelen nieuw leven ingeblazen. De afgelopen jaren zijn het touwtrekken, het paalzitten en de meerkamp (Wild Water Race) teruggekeerd.

Daarnaast neemt de aandacht voor de jongste feestganger toe. Naast de Kinderspeelstraat, de vrijmarkt en de viswedstrijd is er dit jaar op de zaterdag ook een kinderwaterparadijs, waarbij kinderen kunnen spelen op opblaasbare speeltoestellen in de Kom.

Wat ook opvalt is een toename wat betreft (live)muziek bij de horeca. Op maar liefst elf locaties zijn er dj's, zangers, complete bandjes of andere muzikale festiviteiten.

Volg het verloop van het 37ste Sluis-en-bruggenfeest op weespernieuws.nl!