Wethouder Eijking is blij met het initiatief Culturele Agenda Weesp.
Wethouder Eijking is blij met het initiatief Culturele Agenda Weesp. Foto: Christian Pfeiffer

Alle culturele activiteiten samen in een mooi boekje

WEESP - Wat is er het komende jaar te doen op cultureel gebied in Weesp? Wethouder Peter Eijking kreeg maandagmiddag van Danielle Meyer en Sara Kroos de eerste Culturele Agenda Weesp uitgereikt. Het gaat om alle culturele activiteiten in Weesp voor het seizoen 2015/2016.

In het gratis boekje staan alle activiteiten van onder meer het Theaterpand Weesp, de muziekscholen, de bibliotheek, de Van Houtenkerk en andere culturele instanties. De enige grote naam die ontbreekt is Theater City of Wesopa: die staat wel als locatie genoemd in de Culturele Agenda Weesp, maar de programmering is er niet gedetailleerd in meegenomen. De City ziet dit seizoen nog af van deelname aan het initiatief: zij bestaan dit jaar 25 jaar en maken van hun programmering een speciale jubileumuitgave.

Krachten bundelen
Initiatiefnemers van de Culturele Agenda Weesp zijn Danielle Meyer en Sara Kroos van Theaterpand Zone 1380. Meyer: "Het is fijn dat de culturele aanbieders in Weesp elkaar hebben gevonden. Zo krijg je een wisselwerking en versterking van alle prachtige dingen die hier gebeuren. De agenda ligt op alle culturele locaties. Zo krijgen bezoekers aan ons Theaterpand - en dat zijn veel mensen van buiten Weesp - meteen inzicht in wat er voor moois gebeurt op andere locaties in Weesp. En andersom natuurlijk. Eigenlijk waren alle deelnemers meteen enthousiast over het idee en het is natuurlijk goedkoper om samen iets te maken dan dat iedereen het apart doet." In het boekje van wel zestig pagina dik worden ook de historie van de verenigingen en de panden van cultuuraanbieders beschreven. Het idee is ook om Weesp zo aantrekkelijker te maken voor de toerist: die weet meteen waar hij terecht kan op cultureel gebied. Omdat programmeringen van activiteiten in de loop van het seizoen nog wel eens kunnen wijzigen, komt er ook een website waar de laatste toevoegingen zichtbaar zijn. Deze webpagina www.agendaweesp.nl is binnenkort in de lucht.
Johanna Otto is coördinator van de programmering van de City of Wesopa. Zij juicht het initiatief toe: "Het is een mooie uitgave, alleen komt het voor de City niet op een goed moment. De City heeft 25 jaar geschiedenis te vertellen, daarom kiezen wij voor dit jubileumtheaterseizoen liever nog voor een eigen programmaboekje. Wel willen we zeker samen optrekken met de andere cultuuraanbieders in Weesp en doen we volgend jaar misschien wel mee."
De Culturele Agenda Weesp ligt bij de Kleine Prins, het Theaterpand, het stadhuis en het WeesperNieuws en wordt donderdag verspreid op de Verenigingenmarkt van het S&B-feest.