Aanstaand weekend: boekenmarkt in de Grote Kerk.
Aanstaand weekend: boekenmarkt in de Grote Kerk. Foto: Christian Pfeiffer

woensdag 26 augustus

Afscheidscentrum

Afscheidscentrum Nieuwhof-Van Vuure houdt elke woensdagmiddag open huis. Bezoekers kunnen het uitvaartcentrum bekijken, advies inwinnen en hun polis laten checken. Van 15.00 tot 17.00 uur aan de Utrechtseweg 110a.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 26 augustus een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom. Er is dit keer een thema: peuterdans.

Biodanza

Een nieuw seizoen biodanza begint op 26 augustus, wekelijks op woensdagavond. Geef je op voor proeflessen. Biodanza is voor iedereen die houdt van dansen en aan zijn gezondheid wil werken. Aanmelden via www.biodanzametmarlie.nl.

donderdag 27 augustus t/m zaterdag 29 augustus

Sluis-en-bruggenfeest

Drie dagen feest in het centrum van Weesp. Met festiviteiten voor jong en oud. Het volledige programma is te vinden op pagina 15.

donderdag 27 augustus

Myosotis

Uitvaartverzorging Myosotis opent iedere donderdag van 15.00 tot 17.00 uur de deuren om mensen te informeren over uitvaartverzorging, -verzekeringen en -tarieven. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Van 12.30 tot 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus

Boekenmarkt

In de Grote Kerk in de Nieuwstraat wordt een grote boekenmarkt gehouden. Vrijdag 28 augustus van 12.00 tot 20.00 uur. Zaterdag 29 augustus van 10.00 tot 17.00 uur.

zaterdag 29 augustus

Vaarexcursie

Zaterdag 29 augustus: fortenexcursie met vaartocht over de Vecht naar het Fort bij Hinderdam. Tijd: 13.00 – 17.00 u. Deelname/entree: € 24,50, incl. toegang tot de twee forten, koffie/thee, twee rondleidingen, vaartocht, drankje en informatiepakket. Voor boekingen: tel. 06-27498352.

Zaterdag 29 augustus

Figuranten gezocht

Voor opnames voor 'Voetbalmeisjes' worden mannen, vrouwen en gezinnen gezocht die willen figureren. Er is nog een laatste opnamedag in Weesp op zaterdag 29 augustus. Geen vergoeding, wel eten en drinken. Belangstellenden kunnen mailen naar victor@bosbros.com.

maandag 31 augustus

Pilates verhuist

De pilateslessen van Maritza Marbus verhuizen per 31 augustus naar Theaterpand Weesp. Maritza geeft al ruim 10 jaar pilateslessen in Weesp en omstreken en is blij met haar nieuwe plek op de Herengracht. De proeflessen in september zijn gratis.

dinsdag 1 september

Expositie Willem III

In De Bibliotheek is een tentoonstelling te zien over het leven en werk van Willem III. Tot eind september.

Babymassage

In De Bibliotheek wordt dinsdag 1 september een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom. Er is dit keer een thema: babymassage.

Open huis Versa

Versa Welzijn Weesp houdt dinsdag 1 september open huis. Kom langs en maak kennis met alle vormen van dienstverlening die Versa biedt. Van 13.30 tot 16.00 uur in Gebouw Papelaan 99.

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt elke dinsdag (niet in schoolvakanties) spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij problemen op het gebied van arbeidsrecht, familierecht, consumentenrecht, huurrecht, overheid en meer. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Per consult wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van € 2,-.

Vrijwilligerscentrale

Op zoek naar een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding? De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn bemiddelt tussen (maatschappelijke) organisaties en vrijwilligers. Belangstellenden kunnen elke dinsdag tussen 13.30 tot 14.30 uur binnenlopen in Gebouw Papelaan 99 om de vacatures en de mogelijkheden door te nemen.

dinsdag 1 september tot zaterdag 31 oktober

Elly Weststrate

In Het Lichthuis aan het Waagplein 10 is in de maanden september en oktober een doorlopende expositie te zien van werk van Elly Weststrate. Van dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

woensdag 2 september

Vrouwelijke kracht

Karin Zevering en Diana Cieraad van VrouwenConsensus houden 2 september een gathering in het Lichthuis. Zij lichten hun concept toe, toegespitst op de kern van vrouwelijke kracht met als doel gelijkschakeling van man en vrouw. Tijd: van 19.45 tot 22.00 uur. Aanmelden via karin.zevering@gmail.com. Entree: waardebepaling achteraf.

Open avond Biodanza

Gezond in je lichaam en geest en leer in het hier en nu te zijn door biodanza te dansen. Geef je op voor een proefles tijdens de open avond op woensdag 2 september via www.biodanzametmarlie.nl.

donderdag 3 september

Digisterker

Binnenkort start De Bibliotheek weer met een cursus Digisterker. Tijdens het Tabletcafé van donderdag 3 september wordt er informatie gegeven over deze cursus. De ochtend is van 10.00-12.00 uur.

Alzheimer Café Weesp

Het Alzheimer Café Weesp staat donderdag 3 september in het teken van de Dementia-App. Gastspreker: Pieter Hasenaar. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur. De toegang en koffie zijn gratis. In het Hart van Weesp.

vrijdag 4 september

Filosofisch Café

Filosofische praktijk Thymia houdt vrijdag 4 september een filosofisch café in De Bibliotheek. Het café begint om 15.00 uur met een consult. Aansluitend is er van 16.00 tot 18.00 uur een dialoogtafel, dit keer met het thema 'helden'. Gratis inloop.

zaterdag 5 september

Hardloopcursus

Speciaal voor de beginnende of herstartende loper start zaterdag 5 september om 9.30 uur de Loop-je-fitcursus van van de Trim- en Trainingsgroep Weesp (TTW), in samenwerking met het FysioTrainingscentrum Weesp. Onder begeleiding van ervaren trainers worden de lopers in 8 lessen (praktijk én theorie) voorbereid op een 5 km.-loop. Inschrijven of vragen via info@ttweesp.nl . Kosten: € 20,- te voldoen tijdens de 1e training. Vertrek om 9.30 uur vanaf het FysioTrainingscentrum Weesp.

Open dag YogaToday

YogaToday start het nieuwe seizoen met een open dag op zaterdag 5 september. Belangstellenden kunnen op beide locaties (Achtergracht en Achteromstraat) meedoen aan gratis proeflessen. Er is volop keuze: pilates, mindfulness en verschillende soorten yoga. Een overzicht van de gratis proeflessen is te vinden op www.yogatoday.nl. De open dag is van 9.30 tot 17.00 uur.

Vlechtworkshop

Selina Siersmaa geeft zaterdag 5 september een workshop haarvlechten in kinderkledingwinkel Kladden in de Nieuwstraat. Van 10.00 tot 12.00 uur / € 14,-. Aanmelden via 06-27 58 86 31.

Muziekfabriek

Als onderdeel van het Fortenfestival wordt er zaterdag 5 september in Fort Ossenmarkt een Muziekfabriek gehouden. Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder leiding van een muziekdocente van muziekschool Globe een eigen muziekprogramma maken. Tijd: 14.00 – 17.00 uur, deelname: gratis.

zaterdag 5 september tot zaterdag 12 september

Proeflessen roeien

Op zaterdag 5 en 12 september en donderdag 10 september zijn er proeflessen roeien bij Roeivereniging Weesp aan de Utrechtseweg. Drie proeflessen kosten € 20,-, een losse les € 7,-. Aanmelden kan bij proefles@rvweesp.nl.

Er start een nieuwe loop-je-fitcursus op 5 september.