Trainer Mario Rijnsburger moet flink puzzelen met zijn voorhoede na het vertrek van topscorer Jesse van Huisstede (op de foto).
Trainer Mario Rijnsburger moet flink puzzelen met zijn voorhoede na het vertrek van topscorer Jesse van Huisstede (op de foto). Foto: Bastiaan Miché

Wie gaat nu de goals maken?

WEESP - FC Weesp-trainer Mario Rijnsburger weet nog niet precies hoe hij het vertrek van Jesse van Huisstede naar JOS Watergraafsmeer moet opvangen. "Vorig jaar scoorde hij 34 goals, dus we leveren nogal wat in", zo schetst hij het probleem.

Gelukkig staat er de terugkeer van centrumverdediger Danny Scholte tegenover. Na diverse omzwervingen keerde hij via zaterdageersteklasser Zuidvogels terug aan de Papelaan. FC Weesp kan zo'n sterke en ervaren kracht achterin goed gebruiken. Bovendien beschikt Scholte over een formidabel afstandsschot. Het bewijs: van dertig meter knalde hij de eerste treffer van dit officiële seizoen tegen de touwen in de bekerwedstrijd tegen KDO. Toch gaat Scholte geen 34 goals maken, dus zal het vertrek van Van Huisstede anders gecompenseerd moeten worden. Een lastige puzzel voor Mario Rijnsburger. Tegen KDO speelden Milan Geertsema en Dirk Aalst elk een helft op de vrijgekomen positie, komend vanaf links. Thijs Visser en Arian Hamiti vulden het vanaf rechts in. "Nog niet helemaal", zegt Rijnsburger op de vraag of hij al tevreden was. "Maar verder ben ik er wel ongeveer uit wie waar gaat spelen."

FC Weesp won de bekerwedstrijd overigens met 2-3. De basis werd gelegd in een sterk eerste halfuur. Behalve Scholte scoorden ook Ramon Westland (kopbal) en Wouter Spanjerberg (penalty). FC Weesp speelt in de bekerpoule verder nog tegen Amstelveen (vanavond) en Buitenveldert (op zaterdag).

Competitie
Op 6 september begint FC Weesp aan de competitie (2e klasse) met een thuiswedstrijd tegen Zilvermeeuwen. Rijnsburger heeft opnieuw als doel gesteld om bij de eerste vijf te eindigen en via een periodetitel in de nacompetitie te komen. Vorig jaar mislukte dat. De trainer/coach verwacht een lastiger competitie dan vorig jaar, toen er drie teams duidelijk zwakker waren. "De gepromoveerde clubs schat ik veel sterker in. Dat betekent dat het allemaal dichter bij elkaar komt te zitten. Het wordt een spannende, maar ook onrustige competitie. Win je drie wedstrijden achter elkaar, dan sta je bovenaan. Maar verlies je er drie op rij, kun je zo maar veroordeeld worden tot degradatievoetbal. Achteroverleunen is er niet bij, we moeten bij de les blijven." Naast Scholte verwelkomde Rijnsburger drie jeugdspelers bij de selectie plus Bob in 't Groen en keeper Sjors Duynmaier van Geinburgia, keeper Nordin Heus van Diemen en middenvelder Daan Brandsma van AFC.