@fotobeautys
@fotobeautys

Onze stad door het lensje van de Instagrammers

WEESP - "Tarde mais gostosa com eles", schrijft blogster Gisele Magretti na een middagje op het water in Weesp. Portugees voor: een warm middagje met hen. Een van de populairste foto's op Instagram als je zoekt op #Weesp.

Weesp richt zich op de overloop van internationale toeristen uit Amsterdam, zo stond op onze voorpagina van 5 augustus. Op Instagram, waar je foto's uitwisselt met elkaar en de rest van de wereld, zie je al volop kiekjes uit onze Vechtstad voorbijkomen, zeker ook van toeristen die een dagje Weesp doen. We kozen er gewoon een paar uit van mensen die hier (voor zover we konden achterhalen) een dagje uit waren. "Sunny day of touring around the #amsterdam area", schrijft @brittehermans bijvoorbeeld onder haar foto van een oranje 2CV op de Vechtbrug. Het water doet het sowieso erg goed onder de Instagrammers. Door hun smartphonelensjes (want dat zijn het meestal) zie je je eigen stad toch net weer even anders. Zo maakte Asya Kapitonova een vaartocht door onze Oudegracht. We vonden het plaatje op haar Instagrampagina tussen de foto's van erkende toeristenspots als Amsterdam, Zaanse Schans en Zandvoort.

Het ijs van Nelis blijkt ook erg fotogeniek. @sunnyfoon maakte een uitstapje vanuit Amsterdam naar Weesp en kiekte een hoorntje met aardbeien en frambozen. "Stukje fietsen naar #Weesp", schrijft @riaschaap. Ze postte een foto van een polder. Je moet goede ogen hebben om hier het juiste stuk Weesp te herkennen, maar wij denken in de verte de A1 te zien, dus zal het de Keverdijksepolder zijn.

Met theater- en tv-maker Maurice Wijnen heeft Weesp nu al een hardcore ambassadeur op Instagram. Hij selfiet zich suf in zijn nieuwe woonplaats.We citeren het dubbelportret bij de sluis: #Saturday #morning #coffee #time. #dayoff #Weesp #BF #instalife #instagood #instagay." En pats, 177 vind-ik-leuks!

@sunnyfoon
@riaschaap
@maurice.wijnen
@ambrikaer
@asyen_k
@brittehermans
@giselemagretti
@by.sana