Vuurwerk boven de Vecht.
Vuurwerk boven de Vecht. Foto: André Verheul

'Leuk dat er geapplaudisseerd werd na afloop van het vuurwerk'

WEESP - Gewoon lekker doorstoken, zo luidde de opdracht van de feestorganisatie aan vuurwerkafsteker Christiaan Niemeijer. Hij mocht zaterdagavond namens Wagenvoort Vuurwerk uit Wapenveld de vuurwerkshow in Weesp regisseren en afsteken.

Het was Niemeijers eerst keer in Weesp. "Een mooie locatie met een goede afstand tot het publiek. We hadden lekker de ruimte om alles op te bouwen en af te steken. Ook de samenwerking met de organisatie verliep uitstekend."

Aanpoten
Ze waren met z'n tweeën en hebben ieder zo'n 150 potten afgestoken. Het meegenomen vuurwerk was in twee delen gesplitst die zo'n tien meter uit elkaar stonden, dat geeft een mooier effect. Tijd om zelf van de show te genieten is er niet. "Zodra de ene lont brandt, moet je eigenlijk meteen alweer de volgende aansteken. Het is echt behoorlijk aanpoten." Niemeijer vond het leuk dat er na afloop werd geapplaudisseerd. Ook kwamen er tijdens het opruimen nog feestgangers naar hem toe om complimenten over te brengen.

Oud en nieuw
De Wapenvelder verzorgt de vuurwerkshows op vrijwillige basis: "Het is een uit de hand gelopen hobby, zeg maar." Dan zal het met het oud en nieuw bij hem thuis ook altijd wel een spektakel zijn? "Nou, daar ben ik mee gestopt. Om twaalf uur stond de hele straat bij mij voor de deur. Niemand kocht zelf nog iets. Toen ik dit jaar niks had, stonden ze wel even beteuterd te kijken. We hebben nu afgesproken volgende keer met z'n allen in te kopen. Dan steek ik het wel af."

Hoogseizoen
Komend weekend mag Niemeijer weer. Zondag sluit de tennisclub in Honselersdijk een groot toernooi af met professioneel vuurwerk. "Ook voor mij is deze periode wel zo'n beetje het hoogseizoen. Overal in het land zijn feestweken en festivals. Ik heb bijna elk weekend wel een show."