Een nieuw design voor de Outlander
Een nieuw design voor de Outlander

Outlander op 100 punten vernieuwd

Mitsubishi is gestart met de verkoop van de vernieuwde Outlander. De grootste uiterlijke wijziging is dat de auto nu is voorzien van het nieuwe 'dynamic shield'-design. Onderhuids onderging het model eveneens diverse wijzigingen.

In totaal werd de SUV op meer dan 100 punten aangepast. Zo daalde bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van de 2WD benzineversie met maar liefst 11 g/km, terwijl de wegligging van de 2.2 DI-D 4WD automaatversie naar een hoger niveau is getild dankzij Super All Wheel Control. De prijzen beginnen bij 31.490 euro. Het rijcomfort voldoet aan de hoogste verwachtingen. Krachtige motoren, soepele transmissies en een uitgebalanceerd onderstel vormen hiervan de basis.

De uitvoeringen Business Edition en Executive Edition hebben 2WD, terwijl de luxe Instyle ook leverbaar is als 4WD. Diverse aanpassingen aan de benzinemotor en de vernieuwde CVT-transmissie (o.a. aangepaste overbrengingsverhoudingen) resulteren in een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot van bijvoorbeeld 139 g/km voor de Business Edition. Als gevolg hiervan beschikt deze versie eveneens over een milieulabel B.