Kinderactiviteiten op zaterdag een succes.
Kinderactiviteiten op zaterdag een succes. Foto: Ruth van Kessel

Het feestcomité maakt de balans op: Kinderwaterbaan groot succes

WEESP - Wat doet het weer? En vallen de bedachte activiteiten in de smaak? Dat is voor de organisatie van het Sluis-en-bruggenfeest altijd afwachten. Maar terugkijkend op het weekend was het zeer geslaagd, zo vertellen Robin Voorhamm en Cees Kes.

"Donderdag hielden we ons hart vast bij het slechte weer. Vrijdag was al een stuk beter. En zaterdagochtend keek ik omhoog en dacht: zó, we moeten extra water meenemen", blikt Voorhamm terug. Het is drie dagen rennen en vliegen geweest voor de vele vrijwilligers. De meeste eer kregen zij van de nieuwe kinderwaterbaan op zaterdag, een enorm succes.

Meer evaluatie: "Ook de Kinderviswedstrijd was dit jaar weer erg leuk. Dat wordt elk jaar drukker. Het is een activiteit die erbij hoort en het wordt helemaal georganiseerd door de AWHB. We hebben er geen omkijken naar, fantastisch!", aldus Voorhamm. De activiteiten wisselen elk jaar en dus was er dit keer geen ruimte voor de Badeendjesrace. "We hebben de afgelopen jaren veel energie moeten steken in het aan de man brengen van de eendjes, dat vonden we dit jaar niet de moeite waard."

Kritisch zal worden gekeken naar het paalzitten en het touwtrekken, de tegenvallers van 2015. "In juni hadden we heel veel aanmeldingen voor het paalzitten, maar we kregen ook veel afmeldingen en hadden uiteindelijk maar drie deelnemers. Dat moet anders. Hetzelfde voor het touwtrekken. Daar viel het aantal deelnemers ook tegen: waarschijnlijk omdat het van de zaterdag naar de vrijdag was verplaatst. Beide activiteiten hebben we wel laten doorgaan, maar we moeten wel een ondergrens gaan stellen. Je steekt er als organisatie veel tijd in."

Een pluim is er nog voor de EHBO'ers die altijd op het feest zijn te vinden. "Vergeet niet dat de EHBO-posten volledig draaien op vrijwilligers van het Rode Kruis. Die maken ontzettend lange dagen. We zijn verschrikkelijk blij dat ze er zijn", zo besluit Robin Voorhamm.