De zondag van FC Weesp moet nog op gang komen. Staat het elftal er komend weekend wel? Foto: Bastiaan Miché

Geen bekersucces FC Weesp

WEESP - Er komen geen volgende bekerrondes voor het eerste zaterdag- en zondagelftal van FC Weesp. De zaterdag van FC Weesp verspeelde veel punten en werd laatste. Het zondagelftal verspeelde afgelopen weekend de laatste kans op de volgende ronde. De vrouwen kunnen deze ronde nog wel halen.
Het zaterdagelftal van FC Weesp verloor afgelopen weekend met 2-4 van Arsenal. Het was de derde achtereenvolgende nederlaag: eerder werd er verloren van Ouderkerk (4-6) en Nautilus (3-2).

Kansloos was FC Weesp echter geen moment. Sterker nog: tegen alle tegenstanders kwam de ploeg knap op een 2-0 voorsprong. Deze werd echter steeds alsnog weggegeven. Afgelopen weekend was dat ook het geval. FC Weesp kwam knap op voorsprong door doelpunten van Alexander Fransen en Sasja Fransen, maar Arsenal kwam daarna sterk terug en won alsnog van de Weespers.

Zondagelftal komt tekort
De bekerduels leverden het eerste zondagelftal van FC Weesp een kater op. De Weespers hadden tot afgelopen weekend nog een goede kans om de volgende ronde te halen, maar de naweeën van het Sluis-en-bruggenfeest zorgden ervoor dat de Weespers het laatste duel tegen het Amsterdamse Buitenveldert fors verloren: 4-0.

FC Weesp won eerder van KDO (2-3) en pakte een punt tegen Amstelveen Heemraad (0-0). Afgelopen weekend had het tegen de Amsterdammers geen enkele kans. De tegenstander kon zonder al te veel problemen werken aan een afgetekende zege.

Dat FC Weesp geen volgende ronde kon halen, mag een tegenslag worden genoemd. Behalve dat de Weespers zelf hadden gehoopt op de volgende ronde, mocht ook wel verwacht worden dat FC Weesp de volgende ronde zou halen. Tweedeklasser FC Weesp speelde tegen louter derdeklassers.

Na de teleurstellende bekerreeks staat komend weekend het eerste tweedeklasse-duel op het programma: FC Weesp speelt dan tegen Zilvermeeuwen.

Vrouwenelftal heeft nog kans
Terwijl de mannen faalden, heeft het vrouwenelftal van FC Weesp nog wel kans om de volgende ronde van de beker te halen. De Weespers staan, met nog één duel te spelen, boven aan het klassement met een voorsprong van 3 punten op de nummer twee.

De Weesper voetbalsters wonnen afgelopen week het eerste duel tegen Assendelft (3-1). Met veel vechtlust was de Weesper ploeg een stuk beter dan de tegenstander. Dat leverde al snel een voorsprong op door een doelpunt van Hylkia van der Kroon. Assendelft kon voor rust nog één keer terugkomen, maar FC Weesp herstelde de schade meteen: een doelpunt van Naomi Hoffmeister zorgde voor een 2-1 voorsprong voor rust. Na rust zakte FC Weesp wat terug, maar er kwam toch nog een goal: weer kon Hoffmeister het goede spel van FC Weesp belonen.

Voetbalsters hebben komend weekend aan punt voldoende

Afgelopen weekend werd er wederom gewonnen: Westzaan werd met 0-6 aan de kant gezet. FC Weesp was veel beter, maar het duurde even voordat de ploeg op gang kwam. Toch kwam FC Weesp al voor rust op een 0-2 voorsprong. Na rust was het hek van de dam en speelde FC Weesp stukken beter. Het doelpuntentotaal werd opgehoogd tot zes treffers, waarvan Robien Lorent er vier maakte voor FC Weesp.

De voetbalsters hebben nog één duel te gaan: zondag wacht KFC. FC Weesp heeft dan aan een punt voldoende om de volgende ronde te halen.