Barry Dooper komt voor de negende keer als snelste Weesper over de finish: een record. De tijd op de klok klopt niet, Barry eindigde in 1:50:19.
Barry Dooper komt voor de negende keer als snelste Weesper over de finish: een record. De tijd op de klok klopt niet, Barry eindigde in 1:50:19. Foto's Christian Pfeiffer en Ruth van Kessel

Ervaren Barry slaat aanval af, Deborah snelste dame overall

WEESP - Arjen Soet was acht keer snelste Weesper tijdens de WeesperNieuws Triatlon, Barry Dooper is sinds dit jaar recordhouder met negen keer. Barry sloeg de aanval van Ricardo Scholten slim af en praat nu al over volgend jaar: nummer tien.

Er waren jaren bij dat Barry Dooper onbedreigd op de titel snelste Weesper afging. "Waar blijven de jonge talenten", zei hij eens. De 'coming men' hebben zich inmiddels gemeld. Zo was er vorig jaar ineens Robert Parinussa die Barry Dooper aftroefde. Daan en Tim Jacobs worden elk jaar beter en ook Frank de Graaf en Arjen Soet zijn nog tot veel in staat. Maar de ogen waren dit jaar gericht op Ricardo Scholten, die aan een topjaar bezig is. Vorige week schreef het WeesperNieuws dat hij dit jaar serieus de strijd kon aangaan. Barry las dat artikel en dacht: kom maar op, mannetje. De strijd werd tijdens het fietsen beslecht. De aanstormende Ricardo kon de ervaren Barry niet losrijden. Zo liep alles precies zoals Barry het gewild had: bijna tegelijk het loopparcours op en dan geroutineerd de winst grijpen. Ricardo klaagde over kramp en moest een tikje teleurgesteld toegeven dat het verslaan van Barry Dooper nog niet zo eenvoudig bleek. Beiden deden het fantastisch. Het belooft wat voor volgend jaar.

Zeven Weespers in de top 20, niet slecht voor ons triatlonmaffe stadje

In de top 20 zien we zeven Weespers terug, met Steff Overmars en Robert Parinussa meegerekend zelfs negen. Niet slecht voor ons triatlonmaffe stadje. Tim Jacobs werd tiende, Daan Jacobs elfde, Frank de Graaf twaalfde, Arjen Soet vijftiende en Cees Schep zeventiende.

Deborah Schouten
Deborah Schouten kroonde zich tot de koningin van de 26e editie van de Weesper kwart. De Weespse maakte de hooggespannen verwachtingen waar door als eerste vrouw te eindigen. Daarmee is ze na Astrid de Graaf in 2007 de tweede Weespse die als eerste vrouw (overall) finisht. Paula van der Pouw, in de twee voorgaande jaren snelste Weespse, ging lang aan de leiding. Na de eerste loopronde nam de sterk lopende Deborah de koppositie over en liep ze ruim twee minuten uit. "Onwerkelijk, maar geweldig. Hier kan ik wel even op teren." Paula werd tweede, Lobke de Hollander uit Nederhorst den Berg derde, Renee de Graaf uit Weesp vierde. Er deden slechts 47 vrouwen mee waarvan liefst 28 uit Weesp.

Edo van der Meer uit Sittard wint. Hij is enthousiast over de race in Weesp.
Steff Overmars wordt derde. Hij komt met kramp over de finish.
Deborah Schouten in de wisselzone.
Paula van der Pouw ligt lang op kop en wordt tweede.
Ricardo Scholten kon het Barry Dooper (nog) niet moeilijk maken.