Donderdag in de City: 'Testament of Youth'.
Donderdag in de City: 'Testament of Youth'.

maandag 7 september tot zondag 13 september

Proeflessen dans

Dansstudio Van Harten heeft van maandag 7 september tot en met zondag 13 september een open lesweek met gratis proeflessen. Kijk voor het lesrooster en aanmelden op www.dansstudiovanharten.nl.

Voeding en Bewegen

Kersvers Voedingsadvies en FysioTrainingscentrum Weesp starten in de tweede week van september met een cursus Voeding en Bewegen. Op de woensdagmiddag zijn nog enkele plekken open. Aanmelden via www.kersversvoedingsadvies.nl.

Peuterlessen

Woensdag 9 september starten de peuterlessen bij Kind en Co aan de Papelaan. De lessen worden verzorgd door De Gooische Muziekschool. Er is ook een les voor ouder en kind of opa/oma en kind. Meer info: marco@degooischemuziekschool.nl.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 9 september een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp houden een avond met als thema de gedachtewisseling: 'Ik wil het beste voor mijn kinderen'. Met Willemien Posthumus. In gebouw Papelaan 99. Vanaf 19.00 uur.

Meezingen

Woensdag 9 september van 20.00 tot 22.30 uur in 't Hart van Weesp bent u hartelijk welkom om het Hollandse repertoire mee te zingen onder begeleiding van 2 accordeonisten. Gratis entree.

Afscheidscentrum

Afscheidscentrum Nieuwhof-Van Vuure houdt in augustus, september en oktober elke woensdagmiddag open huis. Bezoekers kunnen het uitvaartcentrum bekijken, advies inwinnen over wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken en hun polis laten checken. Van 15.00 tot 17.00 uur aan de Utrechtseweg 110a.

Hardloopcursus

Hardlooptrainers Enno Aerts en Jeroen Cornet starten op vrijdag 18 september een cursus hardlopen voor beginners. Onder de naam Run Weesp Run willen ze mensen aan het sporten krijgen. In zes lessen van twee uur worden er krachttraining, looptraining en presentaties over voeding, kleding, het voorkomen van blessures en looptechniek gegeven. Na de cursus kunnen de deelnemers minimaal 20 minuten hardlopen. Voor meer info kunnen deelnemers bij One Fitness binnenlopen op 9 en 11 september tussen 18.00 en 20.00 uur of e-mailen naar ennoaerts@gmail.com.

donderdag 10 september

Zzp-avond

Op iedere tweede donderdag van de maand houdt De Bibliotheek een avond voor zzp'ers en andere ondernemers onder de noemer Bibliotheek voor Ondernemers. Op donderdag 10 september komt Dr. Ir. Ellen de Lange-Ros, auteur, spreker en coach van ondernemers. Ze schreef drie businessromans over ondernemen die alle drie de top 100 bij managementboek.nl bereikten. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Voor leden van de bibliotheek is de toegang gratis. Niet-leden betalen € 10,-.

'Testament of Youth'

'Testament of Youth' is een film gebaseerd op het beroemde boek van Vera Brittain, een van de weinige vrouwelijke auteurs die de Eerste Wereldoorlog uit eerste hand beschrijven. In de gelijknamige film speelt Alicia Vikander de levenslustige en koppige Vera, die zich niet wil conformeren aan de heersende mores van begin twintigste eeuw. Aanvang 20.00 uur / entree € 8,-.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip: tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Myosotis

Uitvaartverzorging Myosotis opent iedere donderdag van 15.00 tot 17.00 uur de deuren om mensen te informeren over uitvaartverzorging, uitvaartverzekeringen en tarieven. Adres: Utrechtseweg 110-B.

vrijdag 11 september

Preview City

De City trakteert Weesp vrijdag 11 september op een preview van het nieuwe theaterseizoen. Met cabaret, filmfragmenten, kleinkunst en muziek. Korte optredens van onder meer Kim van Zeben, Debby Petter, Hanneke Plomp en Peter Thoma, Eva Crutzen, Vincent Bijlo en Los. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.45 uur. Entree € 10,-. Voorverkoop via wesopa.nl.

vrijdag 11 september en zaterdag 12 september

Ophalen oud papier

De werkgroep oud papier van de Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 11 september aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 12 september. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

zaterdag 12 september

Computer Club Weesp

Computer Club Weesp houdt zaterdag 12 september een open dag. Van 10.00 tot 16.00 uur in Fort Ossenmarkt, nis 23. Op deze dag kunnen alle Weespers en niet-Weespers de clubcomputers bekijken en uitproberen. Een leuke manier om kennis te maken met enthousiaste computeraars, leden van de vereniging en het bestuur. Kijk voor meer informatie op www.ccw-weesp.nl.

Open Monumentendag

Zaterdag 12 september is het Open Monumentendag. Ook vele Weesper monumenten zijn die dag open. Kijk voor een overzicht op pagina 17 (rechterkolom).

Bustocht Willem III

Ga op stap met Prins Willem III. Vanwege de Prinsenmaand wordt er zaterdag 12 september een unieke bustocht gehouden van Woerden naar Weesp. Een oldtimer dubbeldekker met aan boord Prins Willem III als gids neemt het publiek mee langs de Oude Hollandse Waterlinie. Onderdelen zijn een bezoek aan Fort Uitermeer en een stadswandeling door Weesp. Deelname kost 35 euro p.p. Kaartjes via www.ontdekdewaterlinie.nl/prinsenmaand.

Meer agenda op pagina 17.