Jantien Euwe heeft alle reden om te juichen, ze is door naar de volgende ronde van 'K3 zoekt K3'.
Jantien Euwe heeft alle reden om te juichen, ze is door naar de volgende ronde van 'K3 zoekt K3'.

Jantien uit Weesp in nieuwe K3?

WEESP - Alle meisjes in Nederland en België laten meezingen en -dansen met de hits van K3: Jantien Euwe wordt helemaal blij van het idee. De eerste horde heeft ze in ieder geval al genomen. Vrijdag was te zien dat Karen, Kristel, Josje en Gert nu al erg gecharmeerd zijn van de 28-jarige Weespse.

door Marieke van Veen

De audities waren eerder deze zomer, maar worden nu pas uitgezonden door SBS6. Al die tijd heeft Jantien Euwe haar mond moeten houden. "Dat was best lastig. Omdat ik zelf zo enthousiast ben, maar ook omdat ik nu minder castings doe dan voorheen. Stel dat ik verder kom in deze wedstrijd, dan kan ik geen andere contractuele verplichtingen hebben."

Mooi in beeld
De Weespse heeft vrijdag zelf met haar man (Lesley Pols, in Weesp onder meer actief binnen het Jongeren Kampwerk Weesp) en vrienden gekeken. "Ik vond het heel spannend. Ook al wist ik zelf al dat ik door was. Maar ik was heel erg benieuwd hoe het overkwam op tv. Gelukkig was het heel leuk en mooi in beeld gebracht."

Vier keer ja
Jantien zong de hit 'Mama Sé' en had ook het bijpassende dansje ingestudeerd. Dat bleef niet onopgemerkt. De Weespse had amper een paar regels gezongen of het eerste vak van de publieksjury lichtte op. Het waren de kinderen die Jantien als eerste zagen zitten. De vakken met de moeders, vaders en grootouders volgden en de deuren naar de vakjury gingen open. Karin, Kristel en Josje van de huidige K3 en Gert Verhulst van Studio 100 beleefden zichtbaar plezier aan de vrolijke auditie van Jantien.

Ontwapenend en stoer
"Wat zie je er fanastisch uit, je hebt een hele leuke uitstraling", vond Kristel. Ook zei ze: "Goed dat je de choreografie hebt ingestudeerd, dat geeft het nog iets extra's". Ook K3-baas Gert Verhulst was onder de indruk: "Je bent ontwapenend en stoer tegelijk, dat is heel bijzonder." Karen en Josje zeiden eveneens volmondig ja en dat betekent dat Jantien met overmacht door is naar de bootcampronde. De opnames hiervoor zijn al bezig, maar de Weespse mag er niet veel over zeggen: "Het is een wedstrijd, dus het moet wel spannend blijven."

Chantal Janzen: 'Zeg kleine koekkruimel wat was je goed!'

"Dit is mijn droom"
Zelf vindt ze het ook superspannend allemaal. "Ik heb al veel gave dingen gedaan - zo had ik een mooie bijrol in 'Flashdance' - maar deel uitmaken van K3, dat is toch echt mijn droom. Hoe die meiden kinderen van alle leeftijden meenemen in het verhaal, daar word ik heel erg vrolijk van. En de combinatie van zingen, dansen, acteren én presenteren vind ik echt geweldig. Ik vind het namelijk allemaal even leuk."

Waardevolle ervaring
En als ze het onverhoopt niet wordt? "Dat zou ik echt ontzettend jammer vinden, maar ik ga niet bij de pakken neer zitten. Meedoen aan deze wedstrijd is sowieso een heel waardevolle ervaring. Het maakt me zichtbaar, ik ontmoet bijzondere mensen en ik leer heel veel."

Chantal Janzen
Sinds vrijdag is het hek van de dam. "Nu iedereen weet ik dat ik meedoe - en door ben - staat de telefoon roodgloeiend. Ook via Twitter en Facebook krijg ik superlieve berichtjes." Dat kun je wel stellen ja. Zo twittert Chantal Janzen: 'Zeg kleine koekkruimel wat was je goed!'. En Gerard Joling dan: 'Vinden jullie Jantien Euwe ook zo'n toppertje?' De Weespse: "Chantal ken ik nog van 'Petticoat', ik was haar backing vocal. Het was fantastisch om Chantal van zo dichtbij aan het werk te zien, zij heeft zo enorm veel talent."

België
Jantien woont sinds twee jaar in Weesp. Stel dat ze in de nieuwe K3 komt, verhuist ze dan naar België? "Niet per se. De repetities en opnames zijn weliswaar daar, maar een groot deel van de concerten is in Nederland. In dit vak zijn lange reistijden heel gewoon, ik ben wel wat gewend. En ik heb familie in Brabant, dus ik kan altijd een gezellige tussenstop maken."