In 2011 tafelden 850 Weespers in de Middenstraat
In 2011 tafelden 850 Weespers in de Middenstraat Foto: Ruth van Kessel

't Hoofdgerecht: feestelijke avond met een missie

WEESP - De Middenstraat wordt nog een keer het decor van saamhorigheid en gezelligheid in een buurt. Petra Hoogendoorn organiseert op 26 september opnieuw 't Hoofdgerecht.

Deze keer is het benefietdiner aan de kop van de Middenstraat aan bastion de Rosenboom, rondom de boom die Petra Hoogendoorn daar plaatste ter nagedachtenis aan haar echtgenoot Richard van den Heuvel. Hij stierf in 2012 aan een hersentumor. Het concept: 10 euro voor een plaats aan tafel en verder zijn er eten en drinken, livemuziek en spelletjes voor kinderen.
Om de impact van 't Hoofdgerecht te bevatten gaan we terug in de tijd. Op Burendag 2011 organiseerde Hoogendoorn 't Hoofdgerecht. De aanblik van een Middenstraat vol met lange tafels vanaf de kerk tot aan het bastion zullen de aanwezigen niet snel vergeten zijn. Destijds was, naast het idee om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een revalidatie-app en -game voor mensen met een hersentumor, het gezamenlijke diner vooral ook bedoeld als een lichtpunt in een donkere tijd. Hoogendoorn: "Ik heb me gelaafd aan een bijzondere en mooie avond in een tijd dat bij Richard een hersentumor was gediagnosticeerd." Er waren 850 mensen, wat 20.000 euro opleverde. Hoogendoorn: "De app is klaar en wordt nu getest. Zo mooi dat wat in de Middenstraat klein begon, nu realiteit is. Veel mensen met kanker zullen hiermee geholpen zijn."
De opbrengst van het tweede Hoofdgerecht gaat naar de ontwikkeling van een app die mensen met kanker de tools moet geven om de juiste behandelkeuzes te maken. Hoogendoorn hoopt met het geld onderzoek te kunnen bekostigen en zal er uiteindelijk op promoveren.
Voor informatie en aanmelden: www.your-years.nl/'thoofdgerecht.html.