De nieuwe Mégane heeft de typerende 'lichtsignatuur' van Renault.
De nieuwe Mégane heeft de typerende 'lichtsignatuur' van Renault.

Mégane robuust en dynamisch

Dynamische vormgeving, kenmerkende lichten aan voor- en achterzijde. je kan zeggen wat je wil, maar de nieuwe Renault Mégane springt eruit in het segment van de middenklassers, dankzij het ontwerp dat tot stand is gekomen onder leiding van Nederlander Laurens van den Acker.

De nieuwe Mégane is boven alles een Renault. Hij toont zijn familiebanden door zijn brede schouderlijn en het front met het grote verticale Renault-logo. Net als de Renault Talisman heeft de nieuwe Mégane de typerende 'lichtsignatuur' van Renault. Aan de voorzijde in de vorm van C-vormige koplampen, waarvan de omtrek doorloopt tot in de bumper, en aan de achterzijde met verlichting over de volle breedte van de auto, die continu brandt en de breedte van de auto benadrukt.

De nieuwe Mégane is 25 mm lager dan de Mégane van de vorige generatie en hij heeft een grotere spoorbreedte. Verchroomde details accentueren de hoge taillelijn, de grille en de portiergrepen. Subtiele plooien in de motorkap, verchroomde sierlijsten en de luchthappers aan weerszijden van het front versterken de karakteristieke uitstraling van de voorkant.

De eerste Mégane werd twintig jaar geleden geïntroduceerd. Sindsdien heeft Renault wereldwijd meer dan 6,5 miljoen auto's van dit type verkocht. Deze nieuwe Mégane wordt de vierde generatie. Hij is voorlopig nog niet op de markt.