Donderdag 17 september: 'The Farewell Party' in de City.
Donderdag 17 september: 'The Farewell Party' in de City.

woensdag 16 september

Meneer Monster

Meneer Monster staat woensdag 16 september in de City of Wesopa met de kindervoorstelling 'De fantastische Meneer Vos' naar het boek van Roald Dahl. Niemand is slimmer dan de fantastische Meneer Vos. Stiekem besteelt hij de gemeenste boeren uit de buurt, en dat maakt ze woedend. De boeren Bolus, Bits en Biet besluiten samen te werken en gaan op klopjacht. Tot de tanden toe bewapend omsingelen ze Meneer Vos en zijn gezin. Er zijn twee voorstellingen: om 14.00 en om 16.00 uur. Entree: € 7,50. Voorverkoop via www.wesopa.nl of bij het verkooppunt in De Bibliotheek.

SUP op de Vecht

Body Stress Release Weesp organiseert in samenwerking met M&M Stand Up Paddle-clinics op de Vecht. Woensdag 16 september om 16.00 uur, 17.30 uur (vol) en 19.00 uur. Kosten € 20,- per clinic. Meedoen? Bel 06-244 71 636 of mail caroline.aan.de.stegge@bodystressrelease.nl.

Open repetitie

The City Singers houden een open repetitie op woensdag 16 september in de City of Wesopa. Inloop vanaf 19.30. Van 20.00 tot 21.00 uur is er een aangepast programma, daarna een gewone repetitie; u kunt blijven meezingen of luisteren. Neem familie, vriendinnen en vrienden mee, iedereen is van harte welkom. Bent u daarna enthousiast geworden en wilt u delen in onze passie voor zingen en gezelligheid, dan verwelkomen wij u graag als nieuw lid.

Erfrecht

Op woensdag 16 september verzorgt mr. C. van de Griend van Netwerk Notarissen Weesp de lezing 'Erfrecht, zo zit het echt!' Deuren open vanaf 19.30 uur, aanvang lezing om 20.00 uur. Locatie: Afscheidscentrum Nieuwhof - Van Vuure, Utrechtseweg 110 a te Weesp. De toegang is gratis. Mocht u hierbij aanwezig willen zijn, dan zetten wij uw naam graag op de gastenlijst: uitvaart@vanvuure.nl of 035-6247531.

Rayen Panday

In zijn tweede avondvullende voorstelling wil Rayen vrij zijn maar zich vooral ook vrij voelen. Want wat doe je als je eindelijk vrijgesproken bent van al je verplichtingen? Alles wat je leuk vindt natuurlijk! Althans… dat zou je denken. Woensdag 16 september in Theaterpand Weesp, aanvang 20.30 uur. Entree: 15 euro. Kaarten via zone1380.nl.

donderdag 17 september

Thema-ochtend

In de bibliotheek is donderdag 17 september van 10.00-12.00 uur een themaochtend over Fort Uitermeer en de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Andre Roosken verzorgt dan een inleiding over dit onderwerp en er zal een film getoond worden over de Oude Hollandse Waterlinie.

'The Farewell Party'

'The Farewell Party' is een lichtvoetige film over euthanasie. Deze film won de publieksprijs op het filmfestival van Venetië. Datum: donderdag 17 september in de City of Wesopa. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-. Voorverkoop via www.wesopa.nl of bij het verkooppunt in De Bibliotheek.

Bingo

Bingo Aetsveld houdt een gezellige bingo op donderdag 17 september. Aanvang om 20.00 uur in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kunt u bellen met 0294-410362.

Vrouwen van Nu

Het seizoen van Vrouwen van Nu gaat 17 september weer van start en dan verzorgt pianist Klaas Bakker het programma 'De zebra en de pianist', bestaande uit klassieke dierencomposities met filmbeelden uit Artis. Locatie: OAZ-gebouw. Aanvang 20.00 uur. Leden gratis; gasten betalen € 2,50.

Voedselbank

Iedere donderdag is er de mogelijkheid tot het inleveren van producten ten behoeve van de Voedselbank. Tijdstip tussen 12.30 en 13.00 uur in de Grote Kerk, ingang Waagplein.

Myosotis

Uitvaartverzorging Myosotis opent iedere donderdag van 15.00 tot 17.00 uur de deuren om mensen te informeren over uitvaartverzorging, uitvaartverzekeringen en tarieven. Adres: Utrechtseweg 110-B.

vrijdag 18 september

Leesgroep geschiedenis

Senia houdt vrijdag 18 september in Bibliotheek Weesp een informatiebijeenkomst voor de leesgroep Geschiedenis. Aanvang: 14.00 uur. De deelnemers bespreken 6 of 7 boeken uit een literatuurlijst opgesteld door historici. De groep komt eens per zes weken bijeen om over het boek te discussiëren. Aanmelden kan bij Ria Essink, ria.essink@bressink.nl.

Run Weesp Run!

Leer in 6 weken hardlopen. Op vrijdagavond 18 september start om 19.00 uur een uniek hardloopprogramma met, naast hardlopen, ook functionele krachttraining en informatiebijeenkomsten van verschillende gastsprekers. Voor meer informatie ben u van harte welkom bij One Fitness Weesp, of stuur een e-mail naar jeroen@onefitnessweesp.nl of kijk op onze Facebookpagina Run Weesp Run!

Jazz in het fort

Alweer voor het vierde jaar: swingen en genieten op livemuziek van Globe Jazz musici in de centrale hal van Fort Ossenmarkt in Weesp. Op vrijdag 18 september van 19.30 tot 22.30 uur. Entree: gratis. Drankjes voor eigen rekening.

Dolf Jansen

Cabaretier Dolf Jansen komt naar de City of Wesopa. Vrijdag 18 september speelt hij de voorstelling 'Hardverwarmend'. Waar hoort u bij? Waar zou u graag bij horen? Waar wilt u vooral niet bij horen en hoe erg is het eigenlijk als je helemaal nergens bij hoort?! Deze en vele, vele andere vragen komen aan bod. Aanvang: 20.30 uur, entree € 16,50. Voorverkoop via www.wesopa.nl of bij het verkooppunt in de bibliotheek.

Kinderyoga

Vrijdag 18 september om 15.30 uur start een serie van 10 kinderyogalessen bij YogaToday. Voor kinderen die willen leren ontspannen, krachtiger of leniger willen worden of rust in het hoofd zoeken zijn er nog plaatsen vrij. Meer info op jongenyoga.nl of via yogatoday.nl. Ook bij de tienerlessen op vrijdagmiddag om 16.45 uur zijn nog een paar plaatsen vrij.

vrijdag 18 september tot zondag 27 september

'Surprise!'

Een theatrale verrassing van theatergroep De City Speelt waarbij het publiek wordt getrakteerd op een tour i.s.m. de Weesper horeca, door de pittoreske binnenstad van Weesp, waarbij er op verschillende locaties gespeeld, gedronken en heerlijk gedineerd zal worden. De locaties liggen op loopafstand van elkaar en de tour duurt 2,5 uur inclusief het diner. Koop je arrangement voor € 39,95 online via www.ticketkantoor.nl/shop/surprise of contant bij: Makelaardij Koster Di Giacomo, Nieuwstad 26 te Weesp. Op 18, 19, 20, 25, 26 en 27 september, drie voorstellingen per dag, aanvang 17.30, 18.30 en 19.30 uur.

zaterdag 19 september

Kangoeroe Klup

Korfbalvereniging Argus houdt zaterdag 19 september een Kangoeroeclub voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en meer. Van 10.00 tot 11.00 uur bij Argus aan de Papelaan. Deelname is gratis.

Embers Band

De City of Wesopa viert feest. Een mooie zaterdagavond in september, nazomeren met livemuziek van de Embers Band. Acht muzikanten brengen diverse muziekstijlen: van soul en rock 'n' roll tot pop en stevige rock. Datum: zaterdag 19 september, aanvang 20.30 uur. Entree: 10 euro. Voorverkoop via www.wesopa.nl of bij het verkooppunt in de bibliotheek.

Kunstexpositie

De afgelopen vijf jaar werd op het atelier van beeldend kunstenaar/docent Lisanne Sloots door cursisten in diverse technieken gewerkt: aquarel, olieverf, acryl en pastel. Een selectie hiervan is te zien in het weekend van 19 en 20 september van 11.00 tot 17.00 uur in de Van Houtenkerk aan de Oudegracht in Weesp. Met werk van Annemiek van den Broek, Marieke Brouwer, Elly Ewoldt, Joke Hulsman, Cathy van Santen en Han Schenk.

zondag 20 september

Benefietwandeling

Stichting ZzinN houdt zondag 20 september een benefietwandeling. Startpunt: Fort Uitermeer, starttijd tussen 10.00 en 12.00 uur. Deelname kost € 10,- per persoon, kinderen € 2,50. De opbrengst wordt gebruikt voor het stimuleren van contact tussen mensen met dementie of niet-aangeboren hersenletsel en hun familie, vrienden en collega's. Een wandeling rondom het Naardermeer vol belevenissen die het verleden naar voren halen.

Vechtoeverrit

ASV De Vechtstreek houdt zondag 20 setember de Vechtoeverrit. De starttafel is open vanaf 12.00 uur, starten vanaf 12.31 uur. Deelname kost € 10,- per equipe, leden krijgen een euro korting. Vertrek vanaf Koninklijke Harmonie De Adelaar aan de Papelaan. Meer informatie bij Wim den Doop: 0346-564114 / sportcie@asvdevechtstreek.nl.

maandag 21 september

Rijbewijskeuringen

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs medisch moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor in Weesp terecht op het spreekuur op maandag 21 september in het Gezondheidscentrum Weesp. Tarief: € 35,- voor de B/E-keuring en € 45,- voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Voor informatie of het maken van een afspraak: 088-23 23 300.

Tekenen en schilderen

Nico Pronk start vanaf maandag 21 september met nieuwe teken- en schilderlessen. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Op maandag, dinsdag en woensdag worden er in Werkplaats Achtergracht tekenlessen gegeven. Op vrijdag is er model- en portrettekenen. Op zaterdagmiddag zijn er geregeld workshops. Het lesrooster en de inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op www.werkplaatsachtergracht.nl.

Early Bird Pilates

Vanaf maandag 21 september biedt Maritza Marbus vroege vogels de mogelijkheid om pilateslessen te volgen om 08.00 uur 's ochtends. Locatie: Theaterpand Weesp. Inschrijven via www.pilatesinmovement.nl.

De Embers Band komt zaterdag een feestje bouwen in Weesp.