Volgende week is de Zwem4daagse in het Victoriabad.
Volgende week is de Zwem4daagse in het Victoriabad.

maandag 21 september

Seniorweb

Seniorweb houdt elke maandag inloopspreekuur in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De vrijwilligers bieden hulp en ondersteuning bij problemen met smartphones, tablets en pc's. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.

maandag 21 september tot vrijdag 25 september

Zwem4daagse

Zwemclub Triton houdt van maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september de Zwem4daagse in het Victoriabad. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, variërend van 250 meter tot 1500 meter per dag. Het zwemmen is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 18.30 en 20.30 uur. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een A-diploma. Meedoen kost € 7,50 bij voorinschrijving en € 9,50 op de startdag zelf. Vooraf inschrijven kan bij het zwembad en sportwinkel Bijvoet. De opbrengst wordt gebruikt voor zwemactiviteiten voor mensen met een beperking.

dinsdag 22 september

Rechtswinkel

Rechtswinkel Weesp houdt elke dinsdag spreekuur in Gebouw Papelaan 99. Weespers kunnen hier zonder afspraak terecht voor hulp bij juridische aangelegenheden. Tijd: van 19.30 tot 20.30 uur. Van iedere bezoeker wordt per consult een bijdrage naar draagkracht gevraagd met een minimum van €2,-.

Breicafé

Buurtvereniging De Achtergracht is elke dinsdagmiddag open voor buurtactiviteiten, zoals breien, biljarten of een praatje. Openingstijden : 13.00 - 16.30 uur. Locatie: OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan 2. Gratis entree.

woensdag 23 september

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 23 september een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Er is dit keer een thema: 'Muziek op schoot'.

Dansavond

De Vrouwen van Weesp houden een dans- en muziekavond. Vanaf 19.00 uur in gebouw Papelaan 99.

Meezingen

Woensdag 23 september van 20.00 tot 22.30 uur in 't Hart van Weesp bent u hartelijk welkom om het Hollandse repertoire mee te zingen onder begeleiding van 2 accordeonisten. Gratis entree.

City Quiz

Het vierde seizoen City Quiz begint woensdag 23 september om 20.30 in het theatercafé van de City of Wesopa. Zaal open vanaf 20.00 uur. Vrij entree, deelname € 15,- per team. Geef je op via cityquiz@wesopa.nl.

Afscheidscentrum

Afscheidscentrum Nieuwhof-Van Vuure houdt tot en met oktober elke woensdagmiddag open huis. Bezoekers kunnen het uitvaartcentrum bekijken, advies inwinnen over wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken en hun polis laten checken. Van 15.00 tot 17.00 uur aan de Utrechtseweg 110a.

donderdag 24 september

Film: 'Ventoux'

In de City of Wesopa draait donderdag 24 september de film 'Ventoux'. 'Ventoux' volgt een vriendengroep uit Zutphen. In de jaren tachtig gaat het stel op fietsvakantie in Frankrijk om de berg uit de titel te bedwingen, die al vaak renners vloerde. In het heden doen de mannen - minus één - de reis nog eens over, worstelend met die ene onbeantwoorde vraag uit het verleden. Aanvang 20.00 uur / entree € 8,-.

vrijdag 25 september

Kunstgeschiedenis

Diana Kostman start 25 september met een nieuwe cursus kunstgeschiedenis. De lessen zijn op vrijdag om 10.00 uur in de bibliotheek. Op het programma staat kunst en architectuur uit de 20e en 21e eeuw. De kosten bedragen € 150,- voor de gehele cursus. Aanmelden via 035-8884795 of diana.kostman@casema.nl.

vrijdag 25 september tot zondag 27 september

Herfstconcerten

Weesp is deze maand een nieuw kamermuziekfestival rijker: de Van Houten Herfstconcerten van vrijdag 25 t/m zondag 27 september, natuurlijk in de prachtige Van Houtenkerk aan de Oudegracht. Ontdek de humor van Beethoven op een fortepiano, ervaar de romantische klank van Chopin op een originele Erardvleugel en feest mee op Dvoráks bruisende pianokwintet. Het Erard Ensemble staat samen met internationale topmusici garant voor meeslepende uitvoeringen. Kijk op www.erard-ensemble.nl voor programma's en reserveren.

doorlopend september

Proefles pilates

Gedurende de maand september zijn de proeflessen bij Pilates in Movement gratis. Kijk voor aanmelden op www.pilatesinmovement.nl of bel 06-24776535.

Glassieraden maken

In september verzorgt Marco van Esdonk verschillende workshops glassieraden maken. De workshops worden gegeven aan maximaal 2 deelnemers op dinsdagochtend of donderdagavond. De kosten zijn vanaf € 47,50 per persoon. Aanmelden kan via de www.yakira.nl.

Elly Weststrate

In Het Lichthuis aan het Waagplein 10 is in de maanden september en oktober een doorlopende expositie met schilderijen van Elly Weststrate.

Taalcursussen

Vrouwen van Weesp verzorgt taalcursussen voor vrouwen. Het aanbod: Nederlands als tweede taal voor beginners en gevorderden en Engels voor beginners en gevorderden. Belangstellenden kunnen een gratis proefles aanvragen. Aanmelden via 06-43981582.

Kunstexpositie

Tot eind september is in Fort Ossenmarkt een expositie te bezichtigen van werk van jonge kunstenaars. Dit is onderdeel van het Fortenfestival. Entree: gratis.

Fototentoonstelling

In het Gemeentemuseum is tot en met zondag 4 oktober de fototentoonstelling 'Uitd(r)agen' te zien met foto's van amateurfotografen.