Cindy Pieterse komt met een nieuwe show.
Cindy Pieterse komt met een nieuwe show. Foto: Anne Reitsma

De Mieterse Pieterse Show:
bonte avond voor gevorderden

WEESP - Met de 'Lieve Briefjes' was ze wel een beetje klaar, dus komt cabaretière Cindy Pieterse met een nieuw programma. Vanaf oktober presenteert ze elke maand de Mieterse Pieterse Show in Theaterpand Weesp. Een soort 'bonte avond voor gevorderden', noemt ze het zelf.

door Marieke van Veen

"Het is dat ik van de brandweer geen fikkie mag steken, anders zou ik er ook nog een kampvuur bij aanmaken". Geen open vuur dus, wat wel?

"Iedereen die dat wil, kan een liedje komen zingen, een dans laten zien of een goocheltruc doen. Je hoeft geen supertalent te zijn, we beoordelen de optredens ook niet. Het is gewoon de bedoeling dat we er samen een bonte avond van maken."

De optredens worden afgewisseld met stand-upcomedy, wensen die in vervulling gaan, de rubriek 'Dat moet in de krant, want...' en nog veel meer. Pieterse: "Het vliegt een beetje alle kanten op - met mij als rode draad. Ik heb er erg veel zin in. Het voelt een beetje alsof ik elke maand mijn verjaardag mag vieren, waarbij het publiek met optredens tussen de schuifdeuren staat."

De eerste Mieterse Pieterse Show is zaterdag 24 oktober. Pieterse wil al wel wat verklappen: "Margreet Spijker - tot vorig jaar nieuwslezer bij RTL - verzorgt een miniworkshop nieuwslezen, ik ben bezig met oma's die aan linedancing doen en een professionele visagist geeft iemand uit het publiek een glamourmake-up."

Wie wil optreden in de nieuwe show van Pieterse kan een mail sturen naar info@zone1380.nl. Ook wensen en aanmeldingen voor de glamourmake-up kunnen naar dit adres worden gestuurd. Kaarten zijn voor tien euro per stuk te koop via zone1380.nl.